Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 300 g rib eye steak (Sutcha)
- 250 g čerstvých lišek
- 2 stroužky česneku
- 60 g másla
- Olivový olej
- 2 bagety
- 30 g čerstvé petrželové natě
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- 2 šalotky
- Sůl
- Pepř
- 50 g plnotučné hořčice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Steak vyndejte z lednice minimálně 2 hodiny před přípravou, aby získal pokojovou teplotu.
- 2Lišky očistěte a nakrájejte na větší kusy. Pokud jste sehnali nebo nasbírali menší lišky, nemusíte je vůbec krájet.
- 3Do pánve dejte 1 lžíci oleje a kousek másla. Počkejte až se olej s máslem rozehřeje a přidejte houby a zprudka je orestujte dozlatova.
- 4V misce smíchejte 50 g změklého másla, hořčici, najemno nasekanou šalotku a česnek, zelený pepř, lžíci olivového oleje, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte do pánve k orestovaným houbám. Přilijte asi 3-4 lžíce vody a promíchejte. Poté pánev sundejte z ohně, přihoďte nasekanou petrželovou nať a dejte zatím stranou.
- 5Steak dobře osolte, potřete olivovým olejem z obou stran a nechte asi 3 minuty odpočívat.
- 6Odpočatý steak položte na rozpálený rošt a nechte grilovat 2-3 minuty v závislosti na tloušťce steaku. Jakmile položíte steak na rošt, už s ním nehýbejte a nijak neotáčejte. Po 2-3 minutách maso otočte a grilujte ještě zhruba 1 minutu. Upečený steak poté odložte na dřevěné prkénko a nechte alespoň 10 minut před nakrájením odpočívat.
- 7Bagetu rozpulte, potřete máslem a opečte na grilu. Na opečenou bagetu dejte liškovou směs a odpočatý, na tenké plátky nakrájený steak.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!