Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 lilky po 450 g
  • 2 lžičky pasty tahini
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Lilky položíme na plech do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Poté je podélně rozřízneme, lžící pečlivě vyškrábneme dužninu a necháme ji vychladnout. Nakrájíme ji najemno a vložíme do mísy.
  • 3Přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme.
Tip
Místo pasty tahini můžete do pokrmu vmíchat 2 lžičky majonézy. Získáte tak další chuťově zajímavý pokrm.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

2 lilky po 450 g

Lilek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 lžičky pasty tahini

Tahini bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 lžíce citronové šťávy

 

1 prolisovaný stroužek česneku

 

1 lžíce olivového oleje

 

½ lžičky soli

 

1 kávová lžička čerstvě mletého pepře