Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Parmareggio

Parmareggio Parmigiano Reggiano EXTRA Parmesan 30 months

150 g
Premium quality
CZK 179.90 CZK 1,199.33 /kg

Delivery within 60 minutes

70+ customers buy regularly

Country: Italy,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Italský sýr Parmigiano-Reggiano s charakteristickou intenzivní chutí, která zraje dlouhých 30 měsíců.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má žlutou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni. Od roku 1996 sýr nese registrovanou značku chráněného označení původu (v Itálii označovanou jako DOP = Denominazione d Origine Protetta).

Použití

Parmigiano-Reggiano se používá převážně na těstoviny, ale co takhle zkusit něco nového? Parmigiano-Reggiano má velice intenzivní chuť, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným. Křupavé bramborové lupínky jsou ideálním pohoštěním např. pro vaši návštěvu, ale i jen tak na chuť. 

Tip! Pečené brambory s parmezánem:

Omyté a oloupané brambory nakrájejte na plátky, propláchněte studenou vodou, osušte v papírové utěrce a rozložte na plech vyložený papírem na pečení. Plátky pokapete olejem, posypejte parmazánem a přidejte lístky tymiánu. Lupínky pečte v troubě při 160 °C cca 40 minut.

O výrobci

Společnost Caseifici Granterre S.p.A. navazuje na společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella. Zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

Caseifici Granterre S.p.A. 
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

Durability

Average durability from the time of delivery: 94 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 16 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Mléko98.39 %
Jedlá sůl1.6 %
Syřidlo živočišného původu
Tuk v sušině min.32 %

Nutritional values per 100 g

Energy value1671 kJ/402 kCal
Fats30 g
including saturated fatty acids20 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein32 g
Salt1.6 g
Fibre g

Allergens

Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.