Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Steinhauser

Steinhauser Beef striploin

ca. 500 g

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Fresh from the farmMatured meatSave me for CZK 338.75

ca.

 CZK 399.95 CZK 799.90 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Nízký roštěnec, známý také jako sirloin steak, vyzrálý 30 dní má velmi libové maso s tukovým krytím. Vhodný zejména pro ty, kterým přijde vysoký roštěnec příliš tučný.

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Suché zrání: 21-30 dní

Doba zrání masa je minimálně 21 dní od data poražení, ale standardně je dodávané maso vyzrálé 30 dní.

Ve společnosti Steinhauser používají oba dva způsoby zrání. U vysokého a nízkého roštěnce se jedná o suché zrání, kdy se nechá celé roštěné s kostí zrát. Tento způsob používají pouze na kusech, které mají určité tukové kryté. U mas květová špička, iron steak a pupek je zvoleno mokré zrání, kdy maso krásně zkřehne v sáčku.

Maso ke zrání si ve firmě Steinhauser pečlivě vybírají. Dlouhodobě spolupracují s chovateli a farmami z jejich okolí. Snaží se o to, aby transport zvířat byl co nejkratší. Ke zrání se nejvíce volí maso z mladých býků a býků. Sem tam také využijí z maso z jalovice. Vždy posuzují, jak vypadá jednotlivý kus. Nezáleží na tom, jestli je to jen jalovice nebo býk. Důležité je plemeno, druh, krmivo a v neposlední řadě i porážka.

Použití

Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou, aby se dostalo na pokojovou teplotu. Poté ho omyjte studenou vodou a usušte papírovými utěrkami. K dochucení vám postačí olej, sůl a čerstvé bylinky. Maso jednoduše grilujte, nejlépe na silné těžké grilovací pánvi. Po dvou minutách ho otočte na druhou stranu. Poté ho nechejte dodělat v troubě. Na středně propečený steak stačí necelé 4 minuty při 180 až 190 °C.

Příběh značky Steinhauser

Tradice řeznického řemesla začala v rodině Steinhauserů v roce 1790. V dubnu 1991 si pronajala městská jatka v Tišnově a nastartovala se tak nová éra jména Steinhauser spojená s masem a výrobou masných výrobků. Majitel Ing. Ladislav Steinhauser říká: ,,Jsme rodinnou firmou a vážíme si, že v podniku pracuje řada schopných pracovníků, kteří jsou zde od založení firmy. Jsme hrdí na své výrobky. Častým motem, které používáme, je: Věříme v kvalitu.”

Jak se to dělá

Tím, že firma disponuje vlastní porážkou, tak zákazníkům nabízí pouze maso z českých chovů. Na trhu se můžete setkat s čerstvým vepřovým a hovězím masem, s vyzrálým hovězím masem a širokou škálou masných výrobků. Firma Steinhauser, s.r.o. se dlouhodobě snaží prosazovat na trhu kvalitními masnými výrobky. Tento cíl se jim daří naplňovat, což svědčí o spoustě spokojených zákazníků a ocenění, která firma za poslední dobu získala.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–3 °C. Určeno k tepelné úpravě.

Výrobce

Steinhauser
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí nízký roštenec