-15 %

Naše maso

Naše maso Špekáčky

ca. 490 g

8 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm
Sold out. Expected on Thu.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Špekáčky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Špekáčky vyrábí v Amase podle prvorepublikové receptury z masa čestru a přeštíků. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Míchá se v kutru (velký řeznický mixér, který maso seká a zároveň míchá) a ke konci se přidá špek (sádlo), který se jen nechá rozseknout na pěkné kostičky. Právě po nich se výrobek jmenuje. Naráží je do hovězích střev a oddělují provázkem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.

Balení obsahuje 5 špekáčků (cca 500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Špekáček, vuřt, buřt

„Dřív jsme dělali špekáčky a vuřty – dnes nám zbyl jenom vuřt, a má v sobě špekáček!“ říkal mistr pan Šandera. Skutečně – naši prarodiče si kupovali vuřty (100–120 g), které vypadaly jako dnešní špekáčky, ale neměly v sobě kousky špeku, a špekáčky, které uvnitř byly špekáčkem, ovšem velikostí byly poloviční (50–70 g). Vuřt vychází z německého Wurst, které označuje tento typ výrobku, ale zlidověla nám podoba buřt, kterou dnes používáme pro špekáček. Jestli v tom máte guláš, udělejte si buřtguláš.

Použití

Staří řezníci si špekáčky ohřívali v hrnci jako párky, někdo si rád dá studený špekáček s chlebem, klasikou se staly špekáčky („buřty“) na pivu nebo buřtguláš, ale všichni milujeme špekáček opečený na ohni. V Našem mase je nařezají na „hranolky“, špekáček se takto rovnoměrně prohřeje, opeče a horký se lépe dětem nakrájí. Podívejte se na video.

Tip! Nebo máte rádi nakládané utopence? Zkuste to podle receptu z Našeho masa – základem jsou kvalitní špekáčky a poctivě kyselý lák.

  •  Začněte nálevem. Ve velkém hrnci nasucho orestujte nové koření, pepř, bobkový list a zalijte ho vodou a octem v poměru 1:1. Přidejte kolečka mrkve, sůl i cukr a krátce povařte.
  • Cibuli nakrájenou na půlkolečka krátce spařte ve vroucí vodě a nechte v cedníku okapat. Když ji připravíte takto zvlášť, nezakalí lák.
  • Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte asi do dvou třetin. Naplňte je feferonkou, spařenou cibulí a plátky kyselé okurky – do každého špekáčku jeden plátek. Naplněné špekáčky skládejte do sklenice a prokládejte je kolečky mrkve z nálevu a zbylou spařenou cibulí.
  • Zalijte teplým lákem (max. 50 °C), sklenice pevně uzavřete a nechte obsah vychladnout. Poté uložte do chladu. Utopenci jsou nejlepší uleželé tak 14 dní.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 8 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso40 %
Vepřové maso37 %
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Kuchyňská sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Pepř černý
Muškátový ořech
Sladká paprika
Čerstvý český česnek
Přírodní obal hovězí tenké střevo

Nutritional values per 100 g

Energy value1572 kJ/372 kCal
Fats36 g
including saturated fatty acids14.4 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein12 g
Salt2 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.