
Naše maso
Naše maso Přeštická sausage
ca. 350 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů a přeštických černostrakatých prasat. Přinášíme vám typickou českou klobásu, připravenou podle původní československé receptury. Přeštickou klobásu z Našeho masa tvoří hovězí z čestru a větší podíl nahrubo semletého masa z přeštíků, paprika, česnek a kmín. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a nakonec se šetrně povaří v páře.
Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.
Balení obsahuje 2 klobásy (cca 300 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Přeštickou klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky!
V Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohřívají v horké (80 °C) vodě. Poté ji dají na gril a krátce opečou. Podávájí s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 78 % |
| Hovězí maso | 19 % |
| Dusitanová solící směs | |
| Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Čerstvý český česnek | |
| Černý pepř | |
| Kmín | |
| Sladká paprika | |
| Přírodní obal vepřové střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1146 kJ/271 kCal |
| Fats | 23 g |
| including saturated fatty acids | 10.5 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 16 g |
| Salt | 1.8 g |
| Fibre | 0 g |