Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso beef ham

ca. 100 g

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 102.59 CZK 999.90 /kg

Delivery within 60 minutes

400+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Šunka prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Na 100 g hovězí šunky z čestru bylo použito 115 g hovězího masa.

Hovězí šunku vyrábí v Amase podle vlastního receptu, ze kterého vychází i při přípravě jiných šunek a uzených mas. Dobře vychlazené týden odleželé zadní maso z čestru nasolí nakládací směsí Praganda a nechají minimálně dva týdny ležet v láku, kde se vytváří chuť a barva šunky. Potom se lehce opláchne v teplé vodě, aby se odsolil povrch, po osušení v teplé udírně se pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře. Šunka je pak šťavnatá a má zauzenou a plnou chuť hovězího masa.

Balení obsahuje cca 100 g krájené šunky. Baleno v ochranné atmosféře.

Šunka

Šunka patří k vrcholům uzenářského umění již tisíce let. Když říkáme šunka, myslíme tím výrobek připravený výhradně ze zadní nohy – kýty. Nejstarší postupy si vystačí pouze s kýtou, solí a časem. V průběhu staletí se postupně vymýšlely další a další recepty, a tak vznikly různé druhy šunky.

Hovězí z českých chovů

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití

Hovězí šunka má stejné využití jako ostatní šťavnaté šunky. Výborná je na čerstvém pečivu s máslem a okurkou, skvěle se hodí také na chlebíčky a obložené mísy. Teplá je výtečná do sendvičů, anebo si z ní udělejte hemenex.

Tip! V Našem mase jsou velmi oblíbené sendviče s hovězí šunkou nebo s pastrami. Na pánvi rozehřejte máslo a hovězí šunku na něm krátce opečte – a pak už ji jen dejte mezi dva opečené chleby, v doprovodu kysaného zelí a majonézy.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí ořech
Dusitanová solící směs
E250 - Dusitan sodný
Jedlá sůl s jódem99.5 %

Nutritional values per 100 g

Energy value632 kJ/149 kCal
Fats5.9 g
including saturated fatty acids2.3 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein24 g
Salt2 g
Fibre0 g