Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Ostrava sausage

ca. 320 g

8 DAYS AVERAGE FRESHNESS

NewPremium qualityFresh from the farm
Sold out. Expected back on Tue.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Klobása prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Ostravská klobása z Našeho masa je šťavnatá uzená klobása vyrobena podle receptury inspirovanou původní československou normou. Ostravskou klobásu tvoří velký podíl nahrubo semletého masa z přeštíků, černý pepř, česnek, kmín a trochu cukru. Ten se vždy přidával, zejména u výrobků bez papriky, na lepší vybarvení a zjemnění chuti. Naražená je do vepřového klobásového střeva, po osušení v udírně se ponoří do vepřové krve, poté se udí a nakonec se šetrně povaří v páře. Obarvení krví na povrchu, stejně jako u anglické slaniny, dělá po vyuzení a povaření typickou tmavou barvu.

Balení obsahuje 2 klobásy (cca 300 g).

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Klobásu doporučujeme ohřát a podávat s hořčicí a čerstvým pečivem.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 8 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Vepřové maso 85 %, vepřové sádlo 13 %, dusitanová solicí směs (99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý česnek, černý pepř, kmín, přírodní obal vepřové střevo

E250(Dusitan sodný)

Nutritional values per 100 g

Energy value1380 kJ/326 kCal
Fats30 g
including saturated fatty acids12 g
Carbohydrates0.1 g
including sugars0.1 g
Protein16 g
Salt1.8 g
Fibre0 g

Allergens

May contain traces of:
Cereals (gluten)
Eggs
Milk
Mustard
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.