
Naše maso
Naše maso Spicy beef sausage
ca. 310 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Pikantní hovězí klobása je vyrobená podle našeho receptu pouze z hovězího masa, papriky, kmínu, nového koření a česneku. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a šetrně povaří v páře.
Balení obsahuje 2 klobásy (cca 300 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.
Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Hovězí klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky.
V Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohřívají v horké (80 °C) vodě. Pak ji dají na gril a krátce opečou. Podávají je s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Hovězí maso | 97 % |
| Hovězí lůj | |
| Dusitanová solící směs | |
| Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Čerstvý český česnek | |
| Černý pepř | |
| Sladká paprika | |
| Kmín | |
| Nové koření | |
| Chilli | |
| Přírodní obal vepřové střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1121 kJ/265 kCal |
| Fats | 21 g |
| including saturated fatty acids | 11 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 19 g |
| Salt | 1.8 g |
| Fibre | 0 g |