Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CROUTONS
- 2 starší rohlíky
- 80 g másla
INGREDIENTS FOR SOUP
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 40 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce koření kari
- 1 l kuřecího vývaru
- 200ml smetany, min. 31%
- 200 g konzervovaného hrášku
- sůl
INSTRUCTIONS FOR CROUTONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, vložíme je do pekáčku, přidáme máslo a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 12 minut, než krutony zezlátnou. Občas promícháme
INSTRUCTIONS FOR SOUP
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
- 2V kastrolu na nižším ohni zpěníme máslo. Přisypeme mouku a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme kari a mícháme 1 minutu.
- 3Přilijeme vývar, důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného zamíchání vaříme 12 minut. Přidáme smetanu a nakrájené maso a vaříme další 3 minuty.
- 4Přidáme scezený hrášek, dle chuti osolíme a necháme 1 minutu přejít varem.
- 5Podáváme s krutony.
Tip
Nejlepší je, když použijete maso obrané z kostí z kuřecích částí, ze kterých se vařil vývar.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
