Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR CROUTONS

  • 2 starší rohlíky
  • 80 g másla

INGREDIENTS FOR SOUP

  • 200 g uvařeného kuřecího masa
  • 40 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce koření kari
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200ml smetany, min. 31%
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • sůl

INSTRUCTIONS FOR CROUTONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, vložíme je do pekáčku, přidáme máslo a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 12 minut, než krutony zezlátnou. Občas promícháme

INSTRUCTIONS FOR SOUP

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 2
    V kastrolu na nižším ohni zpěníme máslo. Přisypeme mouku a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme kari a mícháme 1 minutu.
  • 3
    Přilijeme vývar, důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného zamíchání vaříme 12 minut. Přidáme smetanu a nakrájené maso a vaříme další 3 minuty.
  • 4
    Přidáme scezený hrášek, dle chuti osolíme a necháme 1 minutu přejít varem.
  • 5
    Podáváme s krutony.
Tip
Nejlepší je, když použijete maso obrané z kostí z kuřecích částí, ze kterých se vařil vývar.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR CROUTONS

INGREDIENTS FOR SOUP