Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg brambor, varný typ C
- 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
- 2 vejce
- sůl
- 1 lžíce bramborového škrobu
- sádlo na smažení
YOU ALSO NEED
- kuchyňský papír
INSTRUCTIONS
- 1Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
- 2Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejně velké dílky. Z nich pak rukama vytvarujeme placky o průměru 8 cm a tloušťce 6 mm.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
