Skip navigation

6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sádlo na smažení

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský papír

INSTRUCTIONS

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 2
    Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejně velké dílky. Z nich pak rukama vytvarujeme placky o průměru 8 cm a tloušťce 6 mm.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED