Skip navigation

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 8 vajec
  • 240 g žervé
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 10 g soli
  • špetka pepře

INSTRUCTIONS

  • 1
    Vejce uvaříme, oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
  • 2
    Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
  • 3
    Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.
Tip
Část plnotučné hořčice můžete nahradit dijonskou hořčicí, pomazánka bude mít ostřejší chuť. Do pomazánky nemusíte nakrájet všechny bílky, část jich můžete naplnit pomazánkou. Do pomazánky můžete přidat najemno nasekanou plocholistou petržel nebo pažitku.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS