- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Pravlastí pohanky jsou Himaláje a do našich končin se dostala ve středověku s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky. Místní obyvatelstvo je označovalo jako pohany a odtud také pochází současný název pohanka.
Kroupy z loupaných semen této teplomilné rostliny se svým složením podobají cereáliím. Chuť pohanky je specifická stejně jako její aromatická vůně. Je přirozeně bezlepková a zároveň přírodním zdrojem rutinu, látky důležité pro pružnost cév. Hodí se jako příloha, do kaší, polévek, rizot, pomazánek i do sladkých nákypů, lívanců a placek. Tato pohanka je loupaná termicky.
Použití
Pohanku přeberte, propláchněte a vsypte do vroucí osolené vody. Zamíchejte a minutu povařte pod pokličkou. Hrnec zabalte do utěrky a nechte 20 minut odstát. Sceďte a nechte odkapat.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výrobce
Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota