Silák Kuřecí vývar

500 ml
ChlazenéOd českého farmáře
 134,90 Kč 269,80 Kč/l
Český původ na Rohlíku
Země původu: Česká republika,

Silák kuřecí je 6 hodin tažený, silný kuřecí vývar, který v zimě zahřeje, při nemoci vzpruží. Je to základní ingredience na vaření.

Jeho nezaměnitelná chuť je odrazem použitých surovin: sedmdesáti denními kuřaty z farmy Rašovicezeleninou z Polabí a s láskou vybíraným kořením.

V dobách našich babiček se vývar běžně pil při nemoci, ale i po práci nebo na cestách v hostincích pro doplnění sil. Takový, který je tak dobrý, že ho budete chtít i pít

Vývar Silák je poctivý a silný vývar z farmářské zeleniny a masa. Vzpruží jako nápoj a ušetří fůru času a práce při vaření.  

Použití

Silák je váš přírodní energetický nápoj, rychlá svačinka anebo pomocník, s kterým ušetříte při vaření až 6 hodin v kuchyni. 

Budete si tak častěji moct dopřávat dobrých polévek, omáček nebo risott.

Paela

  • 2 kuřecí vývary silák (1l)
  • 170 gramů kulatozrné rýže
  • kuřecí maso, 4 horní stehna
  • uzená paprika
  • artyčoky
  • dvě lžíce krájených rajčat
  • rozmarýn
  • 2 stroužky česneku
  • šafrán (0,5g)
  • zelenina (hrášek, nebo vařené fazole, cokoli dle gusta)

Na velké pánvi velmi zprudka osmažíme kuřecí maso (můžeme použít rostlinný olej). Hlavní je, aby chytlo hezkou barvu. Během toho maso hodně osolíme. K masu přidáme celé dva stroužky česneku, na čtvrtiny nakrájené nakládané artyčoky, zeleninu, okořeníme uzenou paprikou a krátce osmahneme. Poté zalijeme vývarem a přivedeme k prudkému varu. Vše zasypeme rýží, přidáme rajčata, špetku šafránu, zamícháme a 10 minut prudce vaříme. Následně přidáme rozmarýn, zakryjeme alobalem a na mírném plamenu dusíme dalších 6-7 minut. Když je všechna voda vypařená a rýže měkká, můžeme servírovat přímo z pánve.

O výrobci

Společnost Silák vznikla v roce 2016 s cílem vyrábět ty nejchutnější a zároveň nejsilnější vývary. Vývary chutnají přesně jako od našich babiček, protože jsou vařeny podle tradičních receptur- jen maso, zelenina a koření. Díky použitým surovinám a vyvážené chuti dodá energii a zahřeje.

Skladování

Silák vám ve spíži vydrží až 6 měsíců a po otevření vám tak zachutná, že nezbude. Pokud ano, uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 2 dnů nebo zamrazte.

Výrobce

Silák, s. r. o.
Osadní 869/32, Holešovice
170 00 Praha 7

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 124 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 60 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.