Vývar Silák
Silák Kuřecí vývar
500 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Silák kuřecí je 6 hodin tažený, silný kuřecí vývar, který v zimě zahřeje, při nemoci vzpruží. Je to základní ingredience na vaření.
Jeho nezaměnitelná chuť je odrazem použitých surovin: sedmdesáti denními kuřaty z farmy Rašovice, zeleninou z Polabí a s láskou vybíraným kořením.
V dobách našich babiček se vývar běžně pil při nemoci, ale i po práci nebo na cestách v hostincích pro doplnění sil. Takový, který je tak dobrý, že ho budete chtít i pít.
Vývar Silák je poctivý a silný vývar z farmářské zeleniny a masa. Vzpruží jako nápoj a ušetří fůru času a práce při vaření.
Použití
Silák je váš přírodní energetický nápoj, rychlá svačinka anebo pomocník, s kterým ušetříte při vaření až 6 hodin v kuchyni.
Budete si tak častěji moct dopřávat dobrých polévek, omáček nebo risott.
Paela
- 2 kuřecí vývary silák (1l)
- 170 gramů kulatozrné rýže
- kuřecí maso, 4 horní stehna
- uzená paprika
- artyčoky
- dvě lžíce krájených rajčat
- rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- šafrán (0,5g)
- zelenina (hrášek, nebo vařené fazole, cokoli dle gusta)
Na velké pánvi velmi zprudka osmažíme kuřecí maso (můžeme použít rostlinný olej). Hlavní je, aby chytlo hezkou barvu. Během toho maso hodně osolíme. K masu přidáme celé dva stroužky česneku, na čtvrtiny nakrájené nakládané artyčoky, zeleninu, okořeníme uzenou paprikou a krátce osmahneme. Poté zalijeme vývarem a přivedeme k prudkému varu. Vše zasypeme rýží, přidáme rajčata, špetku šafránu, zamícháme a 10 minut prudce vaříme. Následně přidáme rozmarýn, zakryjeme alobalem a na mírném plamenu dusíme dalších 6-7 minut. Když je všechna voda vypařená a rýže měkká, můžeme servírovat přímo z pánve.
O výrobci
Společnost Silák vznikla v roce 2016 s cílem vyrábět ty nejchutnější a zároveň nejsilnější vývary. Vývary chutnají přesně jako od našich babiček, protože jsou vařeny podle tradičních receptur- jen maso, zelenina a koření. Díky použitým surovinám a vyvážené chuti dodá energii a zahřeje.
Skladování
Silák vám ve spíži vydrží až 6 měsíců a po otevření vám tak zachutná, že nezbude. Pokud ano, uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 2 dnů nebo zamrazte.
Výrobce
Silák, s. r. o.
Osadní 869/32, Holešovice
170 00 Praha 7
Trvanlivost
Složení
Vývar z kuřecího masa a kostí |
Celer |
Cibule |
Petržel |
Mrkev |
Petrželka |
Černý pepř |
Nové koření |
Bobkový list |
Sůl |
Nutriční hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 29 kJ/6.84 kCal |
Tuky | 0.04 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.014 g |
Sacharidy | 0.01 g |
z toho cukry | 0.01 g |
Bílkoviny | 1.61 g |
Sůl | 0.4 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Celer |