
Bryndziareň a syráreň Bryndza Slatina
125 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Brynza je vzácnou kompozicí ovčího a kravského sýru.
Brynza je měkký, míšený a solený sýr, vyráběný z hrudkového ovčího či kravského mléka. Brynza je nejznámější a nejcharakterističtější slovenský sýr, typický svou bílou až žlutavou barvou, jemnou a roztíratelnou konzistencí a ojedinělými krupičkami. Chuť a vůně jsou lahodné a příjemně pikantní.
Použití
Brynza je výtečná potravina, z níž můžeme připravit mnoho různých předkrmů, chuťovek, pomazánek, polévek, dezertů i hlavních jídel.
Tip! Připravte si lahodné brynzové halušky podle následujícího postupu:
600 g očištěných brambor nastrouháme, posolíme, přidáme 200 g hladké mouky a promícháme. Hotové těsto pomocí haluškárny nebo nožem házíme do vroucí vody se solí a vaříme. Halušky jsou uvařené tehdy, když klesají ke dnu. Scedíme, neproplachujeme studenou vodou a dáme do připravené mísy s brynzou, promícháme, přidáme horkou rozškvařenou uzenou slaninku (100 g). Podáváme se zákysaným mlékem, kefírem nebo mlékem.
O výrobci
Výrobna brynzy a sýrárna ve Zvolenské Slatine je největší a nejstarší výrobna brynzy na světě. Založila ji rodina Molecovcov v roce 1797 a od té doby se v ní nepřetržitě vyrábí brynza, která je nejtypičtějším Slovenským sýrem. Svou nenapodobitelnou chutí a tradicí výroby má na slovenském trhu specifické postavení a její kvalita a výjimečná chuť udělala z brynzy vyhledávaný sýr i za hranicemi.
Společnost je moderním výrobním podnikem s certifikací Evropské komise pro dovoz mléka a mléčných výrobků do zemí Evropské unie. Největším zahraničním odběratelem je Maďarsko a USA, export představuje třetinu firemní produkce.
Skladování
Uchovávejte při teplotě 2 - 6°C.
Výrobce
Bryndziareň a syráreň, s.r.o.
SNP 7
962 01 Zvolenská Slatina
Slovensko