Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Balení krásně červených brusinek (klikvy bahenní - lat. Vaccinium oxycoccos). Chuť je velmi charakteristická. Kulaté nebo oválné bobule mají výraznou, kyselou chuť.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Brusinky se přidávají do čajů i dezertů, lze z nich připravit džus, omáčky, marmelády a mnoho dalšího.
Tip: Připravte si výbornou brusinkovou omáčku podle následujícího receptu.
Brusinky vsypte do rendlíku, podlijte 60 ml vody, přidejte citronovou šťávu a kůru. Vařte cca 15 minut, jakmile se brusinky začnou rozvářet, přidejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí. Omáčku podávejte vychlazenou.
Hodí se ke všem druhům masových kuliček, vepřovému masu nebo v krůtímu sendviči.
Skladování
Ideální teplota pro skladování brusinek je okolo 5 °C. Skladujte v chladnu a temnu.
Složení
Brusinky |