Korbáčky přírodní pařené

50 g
27,90 Kč 558,00 Kč/kg
Země původu: Česká republika, Slovenská republika,

Korbáčky - sýr přírodní,pařený. 
Typ polotvrdého pleteného sýru původem z  Oravy na severu Slovenska. Jeho tvar připomíná copánky či malý bič, takzvaný karabáč. Korbáčik se splétá z vykysnutého ovčího sýra a vyrábí se dvě hlavní varianty, přírodní a uzený. Kromě toho je možné narazit i na solenou variantu, či variantu ochucenou česnekem.

Použití

Korbáčky mohou sloužt jako lehký předkrm či přímo večeře. Gurmání si vychutnávají jeho lahodnou chuť u piva. Je ozdobou  každého obloženého talíře.
Vyzkoušejte tento recept na smažené korbáčky:
Příprava smažených korbáčků je na stejném principu jako smažený sýr. Z mouky, vejce, event. trochy mléka či vody stvoříme těstíčko, v němž obalujeme slovenské sýrové korbáčiky. Smažíme v oleji, nesolíme. Podáváme nejlépe s brambory.

Skladování

Sýr korbáčik skladujeme v suchu na chladném a tmavém místě. Ideální teplota se pohybuje v rozmezí 4°C až 8°C. Po otevření co nejdříve spotřebujte.

Výrobce

Výroba sýrov s.r.o.
Královská 5
Skalica
Slovenská republika


 

 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 20 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 7 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pasterované mléko
Jedlá sůl
Sýrařské kultury
Syřidlo
E509 - Chlorid vápenatý
Tuk v sušině35 %
Sušina46 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1261 kJ/301 kcal
Tuky21.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny14.5 g
Sacharidy0.86 g
z toho cukry0.21 g
Bílkoviny27.4 g
Sůl5.9 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.