Korbáčky - sýr přírodní,pařený.
Typ polotvrdého pleteného sýru původem z Oravy na severu Slovenska. Jeho tvar připomíná copánky či malý bič, takzvaný karabáč. Korbáčik se splétá z vykysnutého ovčího sýra a vyrábí se dvě hlavní varianty, přírodní a uzený. Kromě toho je možné narazit i na solenou variantu, či variantu ochucenou česnekem.
Použití
Korbáčky mohou sloužt jako lehký předkrm či přímo večeře. Gurmání si vychutnávají jeho lahodnou chuť u piva. Je ozdobou každého obloženého talíře.
Vyzkoušejte tento recept na smažené korbáčky:
Příprava smažených korbáčků je na stejném principu jako smažený sýr. Z mouky, vejce, event. trochy mléka či vody stvoříme těstíčko, v němž obalujeme slovenské sýrové korbáčiky. Smažíme v oleji, nesolíme. Podáváme nejlépe s brambory.
Skladování
Sýr korbáčik skladujeme v suchu na chladném a tmavém místě. Ideální teplota se pohybuje v rozmezí 4°C až 8°C. Po otevření co nejdříve spotřebujte.
Výrobce
Výroba sýrov s.r.o.
Královská 5
Skalica
Slovenská republika
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 20 dní.
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 7 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.Pasterované mléko | |
Jedlá sůl | |
Sýrařské kultury | |
Syřidlo | |
E509 - Chlorid vápenatý | |
Tuk v sušině | 35 % |
Sušina | 46 % |
Energetická hodnota | 1261 kJ/301 kcal |
Tuky | 21.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14.5 g |
Sacharidy | 0.86 g |
z toho cukry | 0.21 g |
Bílkoviny | 27.4 g |
Sůl | 5.9 g |
Vláknina | g |
Mléko |