KOMPEK Chléb kladenský klas krájený

0,55 kg
Éčka
(Celkem 4)
19,90 Kč 36,18 Kč/kg
Kategorie:
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Chléb pšenično-žitný.

Pro „dvousložkové“ názvy platí pravidlo, že složka jmenovaná na prvním místě musí tvořit alespoň poloviční podíl z celkové hmotnosti chleba, zatímco ta druhá minimálně desetiprocentní podíl.

Použití

Určeno k přímé spotřebě.

Chléb slouží jako chutná snídaně anebo svačina. Své místo ovšem najde i v teplé kuchyni.

Což takhle uvařit si známou chlebovou polévku:

Chleba si nakrájíme na kostičky, které osamžíme na sádle dohněda. Vše zalijeme vodou a přidáme masox. Chléb necháme rozvařit, dochutíme vegetou a případně solí. Nakonec zavařte vejce a rozetřený česnek spolu s majoránkou.

O výrobci

Příběh pekárny sahá až do r. 1898, kdy k původnímu Dolu Herget přibyl i parní mlýn kladenských bratrů Klingera & Poppera, kde se nacházela i Trnková parní pila a později také nové moučné silo. Od r. 1921 je uvedena do provozu i pekárna a společně s mlýnem patřila už pod dříve existující Velkonákupní společnost družstev v Praze. Jednotlivé závody VSD pak byly rozesety po celém tehdejším státě. Díky vybudované železnici přímo k výrobně, mohly z Kladna putovat všechny produkty do ostatních prodejních míst.

Od 1.4.1994 převzala pekárnu rodina Škuthanova a Nozarova, kterým se povedla spousta změn, úspěchů a modernizací. Hlavně se podařilo uchovat tradiční výrobu plnou původních receptur. Neustále také vyvíjí a inovují všechny jednotlivé provozy, kterými jsou stará pekárna, kde pro vás pečou chléb a běžné pečivo, dále pak výrobnu jemného pečiva a cukrárnu.

Skladování

Uchovávejte při teplotě 10 - 25 °C.

Výrobce

Kompek, kombinát pekařské a cukrářské výroby, spol. s r. o.
Josefa Hory 671
272 64 Kladno
Česká republika

 

Složení

Voda
Pšeničná mouka chlebová
Žitná mouka
Jedlá sůl
Zakyselující přípravek
Kvas
Žitná mouka
Voda
Kvasový základ
E270 - Kyselina mléčnáŠkodlivost 0 z 6
E260 - Kyselina octováŠkodlivost 0 z 6
Droždí
Stabilizátor
Pšeničná mouka
Sojová mouka
Protispékavá látka
E170 - Uhličitany vápenatéŠkodlivost 0 z 6
Látka zlepšující mouku
E300 - Kyselina L-askorbováŠkodlivost 0 z 6
Enzymy
Zobrazit vše

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Sójové boby

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1019 kJ/241 kcal
Tuky1.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g
Sacharidy48 g
z toho cukry1.7 g
Bílkoviny8 g
Sůl1.6 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem hodnocení éček je nezávislá organizace Fér potravina.