Bretaňská nerafinovaná mořská sůl
Do Top segmentu zařazujeme francouzskou prémiovou sůl „Sel de Guérande“, tradiční sůl s výbornou chutí a tradicí sahající až do 3. století n.l. Sůl je mimo jiné používána v řadě špičkových gastronomických provozoven celého světa. Proces výroby této soli, na rozdíl od předchozí průmyslové kategorie, je tradiční – mořská voda je napouštěna do přírodních salin, z kterých se vlivem větru odpařuje voda a postupně dochází ke krystalizaci v mořské vodě rozpuštěné soli. Sůl pochází z rozsáhlých salin (více než 2.000 ha) na francouzském pobřeží Atlantického oceánu, mezi ústím řek Loire a Vilaine.
Sůl je přírodní, nerafinovaná a vyráběna bez aditiv jako je například jód, fluor a protispékavé/protihrudkující látky. Obsah NaCl je 94 %, zbytek tvoří další minerální látky (zejména hořčík – 435 mg na 1 kg soli, draslík – 160 mg a jód). Díky obsahu dalších minerálů má sůl typickou mírně našedlou barvu. Sůl „Sel de Guérande“ je chráněna v rámci Evropské unie chráněným zeměpisným označením (CHZO).
Skladování: Skladujete v suchu chraňte před přímým slunečním zářením.
Použití: Sůl je chuťově bohatá a aromatická, vhodná pro všechny druhy solení.
Výrobce: DRUID CZ s.r.o., Hosínská 336, 373 67 Borek
Mořská jedlá sůl | 100 % |
Hořčík | |
Draslík |
Může obsahovat stopy: |
Obiloviny obsahující lepek |
Podzemnice olejná |
Sójové boby |
Mléko |
Sezamová semena |
Energetická hodnota | 0 kJ/0 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 92.5 g |
Vláknina | 0 g |