Société Roquefort AOC

150 g
Prémiová kvalita
139,90 Kč 932,67 Kč/kg
Země původu: Francie,

Nakupujte přímo z receptů za pár sekund

Plnotučný sýr s ušlechtilou modrou plísní, zrající v celé hmotě.

Roquefort se vyrábí z nepasterovaného ovčího mléka. Výrazný bílý ušlechtilý sýr je protkán modrozelenými žilkami, má hladkou strukturu a rozplývá na jazyku. Mléčné, výrazné aroma roquefortu evokuje chuť ořechů a rozinek. Sýr Roquefort se pyšní známkou ochrany původu AOC, díky které smí zrát pouze ve sklepích v původní oblasti své výroby v okolí vesnice Roquefort na jihu Francie.

Použití

Roquefort je spíše dezertní sýr, ale hodí se i jako náplň do palačinek, na pizzu, nebo do slaných koláčů. K sýrům tohoto typu se doporučuje servírovat nejlépe těžší červené víno, nebo naopak sladké bílé.

O výrobci

Roquefortu Société je francouzská společnost s tradicí dlouhou 150 let. Podnik se zaměřuje na výrobu sýrů s ušlechtilou plísní z ovčího mléka od prověřených farmářů. Ke zrání používá vlastní přírodní sklepy nacházející se v Roquefort-sur-Soulzon v Aveyronu, které dodají sýrům s označením AOP tu nejlepší chuť.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–6 °C.

Výrobce

SOCIÉTÉ
2 Avenue François Galtier
12250 Roquefort-sur-Soulzon
Francie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 25 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 7 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Nepasterované ovčí mléko
Jedlá sůl
Sýrařské kultury
Živočišné syřidlo
Ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1496 kJ/361 kcal
Tuky31.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny22.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny19 g
Sůl3.7 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.