Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více
    Byl váš nákup na jedničku?

    Řekněte nám, prosím, jak jste s spokojeni s nákupem, který jsme vám dovezli v pátek v 14:58

    Jsem nadšený/á
    Jsem spokojený/á
    Jsem lehce nespokojený/á
    Jsem naštvaný/á

Galanga (galgan), tácek

100 g
77,80 Kč 778,00 Kč/kg

Vaši objednávku můžeme doručit už Načítání textu

40+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Thajsko,

Galanga s velmi výraznou citrusovou, pikantní chutí a narůžovělou barvou.

Galanga vypadá podobně jako zázvor, jeho chuť je však ostřejší a vůně pronikavější

Použití

Před použitím kořen oškrábejte a odřežte případné zdřevnatělé části. Dužinu poté můžete krájet na drobnější kousky.

Galanga se používá do polévek, na dušené a mleté maso, ryby, zvěřinu nebo do zeleninových jídel. Kořen Galanga je známý svými léčivými účinky, proto se také používá v sypaných čajích. 

Tip: Vyzkoušejte s námi tuto výbornou kuřecí polévku s galangem.

Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky a galangal cca na deset plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr a citronovou kůru nasekejte nahrubo. Vývar přiveďte k varu, přidejte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a na závěr maso. Vařte zhruba 45 minut a vmíchejte kokosové mléko, cukr, rybí omáčku a ještě pět minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Skladuje v mikrotenovém sáčku v chladničce, kde vydrží 2–3 týdny.

Složení

Galanga