Otrivin

OTRIVIN RHINOSTOP 0,5MG/ML+0,6MG/ML Nosní sprej, roztok 1X10ML+PUMPA

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
229,90 Kč 229,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Přípravek Otrivin Rhinostop je složený léčivý přípravek obsahující dvě různé léčivé látky. Jedna z těchto léčivých látek pomáhá při tekoucí rýmě a druhá uvolňuje dýchání nosem (odstraňuje ucpání nosu). Přípravek Otrivin Rhinostop je určen k léčbě ucpaného nosu a tekoucí rýmy (rinorea) při běžném nachlazení. Velikost balení je 10 ml.

Léčivými látkami jsou xylometazolini hydrochloridum a ipratropii bromidum. 1 ml obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg a ipratropii bromidum 0,6 mg. 1 vstřik obsahuje xylometazolini hydrochloridum 70 mikrogramů a ipratropii bromidum 84 mikrogramů. Pomocnými látkami jsou dihydrát dinatrium-edetátu, glycerol 85 , čištěná voda, hydroxid sodný a kyselina chlorovodíková (k úpravě pH).

Dávkování: Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Doporučená dávka přípravku je: Dospělí: Jeden vstřik do každé nosní dírky podle potřeby, 1 až 3krát denně po dobu maximálně 7 dní. Mezi dvěma dávkami má uplynout alespoň 6 hodin. Nepřekračujte denní dávku 3 vstřiky do každé nosní dírky. Používání přípravku Otrivin Rhinostop ukončete ihned, jakmile se Vaše příznaky zlepší, i když se tak stane dříve než za 7 dní, aby se minimalizovalo riziko nežádoucích účinků. Pokud se domníváte, že je účinek přípravku Otrivin Rhinostop příliš silný nebo slabý, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Používání přípravku Otrivin Rhinostop se u dětí a dospívajících do 18 let nedoporučuje, protože nejsou k dispozici dostatečné údaje o bezpečnosti a účinnosti. Otrivin Rhinostop nemá být v těhotenství a období kojení používán, pokud Vám to nedoporučí lékař.

Výrobce: Novartis

EAN: 8596149002309

SUKL kód: 218087

Farmakoterapeutická skupina: Xylometazolin

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek