Coldrex

COLDREX JUNIOR CITRON 300MG/5MG/20MG Prášek pro perorální roztok v sáčku 10 I

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
199,90 Kč 199,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Coldrex Junior Citron je lék proti chřipce a nachlazení určený pro děti ve věku od 6 do 12 let, který obsahuje tři léčivé látky: paracetamol: lék proti bolesti, který zároveň snižuje tělesnou teplotu při horečce, fenylefrin-hydrochlorid: dekongestant (látka snižující překrvení nosní sliznice) ze skupiny sympatomimetik, který uvolňuje ucpaný nos a vedlejší nosní dutiny a tím pomáhá ulehčit dýchání, kyselinu askorbovou (vitamín C): obvyklou složku léků proti chřipce a nachlazení, která je obsažená v léku kvůli tomu, aby pomohla nahradit vitamín C, jehož množství může být v počátečních stádiích chřipky a nachlazení nedostatečné. Vašemu dítěti poskytuje rychlé zmírnění příznaků chřipky a nachlazení, zahrnující horečku, třesavku, ucpaný nos, bolest hlavy, bolest svalů i kloubů, bolest v krku, zánět vedlejších nosních dutin a s ním spojenou bolest.

Léčivými látkami jsou: Paracetamolum 300 mg Phenylephrini hydrochloridum 5 mg Acidum ascorbicum 20 mg. Pomocnými látkami jsou: Sacharóza, bezvodá kyselina citronová, dihydrátnatrium-citrátu, sušený kukuřičný škrob, citronové aroma (obsahuje: přírodní a přírodně identické aromatické látky, kukuřičný maltodextrin, oxidovaný kukuřičný škrob, butylhydroxyanisol), natrium-cyklamát, sodná sůl sacharinu, kurkumin (E100) a koloidní bezvodý oxid křemičitý.

Dávkování: Děti od 6 do 12 let: Doporučená dávka je 1 sáček každých 4-6 hodin dle potřeby. Minimální interval 4 hodiny mezi dávkami je třeba dodržovat. Maximální denní dávka je 4 sáčky v průběhu 24 hodin. Maximální délka léčby bez konzultace s lékařem je 3 dny. Pokud příznaky přetrvávají, kontaktujte lékaře. Děti mladší než 6 let: Přípravek se nepodává dětem mladším než 6 let. Vysypte obsah sáčku do sklenice nebo do šálku a přelijte horkou vodou (přibližně 125 ml). Míchejte, dokud se prášek nerozpustí. Přidejte studenou vodu a podle chuti můžete přisladit medem nebo cukrem. Teplý nápoj podejte dítěti.

Kontraindikace: Přípravek je určen pro děti. Z bezpečnostních důvodů však uvádíme i informace týkající se těhotenství a kojení: Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo těhotenství plánujete, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Přípravek je určený pro děti, pokud by však přípravek užíval dospělý, nesmí je užívat bez doporučení lékaře, pokud má problémy s požíváním alkoholu. Během užívání přípravku Coldrex Junior Citron se nesmí konzumovat alkoholické nápoje. Přípravek se nepodává dětem mladším než 6 let.

Výrobce: OMEGA PHARMA

EAN: 8594060895031

SUKL kód: 209726

Farmakoterapeutická skupina: Paracetamol, kombinace kromě psycholeptik

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek