Neo-Angin

NEO-ANGIN TŘEŠEŇ 1,2MG/0,6MG/5,9MG pastilka 24

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
229,90 Kč 229,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Neo-angin třešeň je antiseptikum dutiny ústní a krku. Dospělí, dospívající a děti od 6 let mohou přípravek Neo-angin třešeň používat k podpůrné léčbě zánětlivých onemocnění sliznice dutiny ústní a hltanu, doprovázených typickými příznaky, jako jsou bolest v krku, zarudnutí v krku či mírné potíže při polykání.

Léčivými látkami jsou alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum. Jedna pastilka obsahuje alcohol dichlorobenzylicus 1,2 mg, amylmetacresolum 0,6 mg, levomentholum 5,9 mg. Pomocnými látkami jsou isomalt, kyselina vinná, třešňové aroma obsahující mimo jiné benzylalkohol a butylovaný hydroxyanisol (E320), silice máty peprné, Ponceau 4R, indigokarmín.

Dávkování: Pokud lékař neurčí jinak, nechají si dospělí, dospívající a děti od 6 let pomalu rozpustit v ústech každé 2-3 hodiny 1 pastilku. Denně maximálně 6 pastilek. Poraďte se se svým lékařem, jestliže se příznaky zhorší a nebo nedojde k jejich zlepšení do 3 - 4 dnů. Celková délka léčby tímto přípravkem je nejvýše 5 dní.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek používat. Nepodávejte dětem do 6 let. Přípravek Neo-angin třešeň nemá být používán bezprostředně před jídlem a pitím. Používání tohoto přípravku po dobu delší než 5 dnů se nedoporučuje, protože může změnit bakteriální rovnováhu v dutině ústní. Neužívejte Neo-angin třešeň jestliže jste alergický(á) na léčivé látky nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku.

Výrobce: DIVAPHARMA GMBH, BERLIN

EAN: 4008617150480, 4008617149316

SUKL kód: 107831

Farmakoterapeutická skupina: Dichlorobenzenmethanol

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek