

Ölz
Ölz Závin makový
350 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 19 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Dopřejte si nejširší nabídku plant-based produktů ze všech supermarketů!
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Závin z jemného, kynutého těsta s makovou náplní 55 %.
Makový závin je tradiční pečivo ve střední a východní Evropě. Těsto je vyráběno podle řemeslných metod. Mák, kterým se naplňuje závin, je ručně válcovaný. Po upečení má závin krásně vypečenou krustičku navrchu a uvnitř jemnou texturu.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Ideální ke snídani či svačině, dopřát si ho můžete ale i jako sladkou tečku ke kávě či čaji.
O výrobci
Rodinný podnik Ölz úspěšně vyrábí pečivo od roku 1938. Při výrobě používá výhradně čerstvé mléko. V sortimentu Ölz naleznete produkty jako jsou sladké večky, vánočky, záviny, ale i slané pečivo jako jsou toustové chleby a bagety. Všechny jejich výrobky jsou vakuovány, aby zůstaly déle čerstvé a mohli si je tak dopřát i věrní zákazníci daleko za hranicemi Rakouska.
Skladování
Skladuje v suchu a temnu do 20 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Výrobce
Rudolf Ölz Meisterbäcker GmbH & Co KG
Achstrasse 9
A-6850 Dornbirn
Rakousko
Trvanlivost
Složení
Pšeničná mouka | |
Cukr | |
Mák | 14.5 % |
Pitná voda | |
Glukózový sirup | |
Med | 3.3 % |
Řepkový olej | |
Pšeničný škrob | |
Pšeničná předželatinovaná mouka | |
Droždí | |
vejce | |
Palmový tuk | |
Sušená sladká syrovátka | |
Jedlá sůl | |
Emulgátory | |
E471 - Mono- a diglyceridy mastných kyselin | |
E481 - Stearoylaktylát sodný | |
Sušený vaječný bílek | |
Konzervanty | |
E200 - Kyselina sorbová | |
E202 - Sorban draselný | |
Kyseliny | |
E330 - Kyselina citronová | |
E260 - Kyselina octová | |
Pšeničný lepek | |
Mléčná bílkovina | |
Sojová mouka | |
Aroma | |
Látka zlepšující mouku: | |
E300 - Kyselina L-askorbová | |
Zobrazit vše |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1412 kJ/336 kCal |
Tuky | 10 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.5 g |
Sacharidy | 51 g |
z toho cukry | 21 g |
Bílkoviny | 7.9 g |
Sůl | 0.36 g |
Vláknina | 5.1 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Vejce |
Sójové boby |
Mléko |
Skořápkové plody |