
Tuňák žlutoploutvý steak AAA kvalita
cca 300 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Prémiový Tuňák žlutoploutvý z Indického oceánu.
- Baleno ve skinpacku.
Tuňák patří k nejbohatším zdrojům bílkovin. Ryba je chuťově výborná, smysly okouzluje oříškovým nádechem.
Označení AAA je nejvyšší možná dosažená kvalita tuňáka. Barva takovéto kvality tuňáka odpovídá barvě vodního melounu.
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi, marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák.
Pár zajímavostí
Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dostatek kyslíku, který získává z vody. Tuňáci jsou nomádi, kteří celý život cestují. Jsou velmi žádanou, ale ohroženou komoditou, proto májí tuňáci od našich dodavatelů certifikát FOS (Friend of sea), díky kterému jsou nastavené roční kvóty lovu a je lovený na háčky/šňůry, tím nejšetrnějším způsobem.
Použití
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi. Marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák. Jemné maso tuňáka si rozumí s olivovým olejem, citronovou šťávou, barevným pepřem a čerstvými bylinkami. Lehce se však vysuší, proto je ideální míra propečení medium. Vyzkoušejte následující recept:
Filet potřeme olivovým olejem a okořeníme ho solí a pepřem. Filet vložíme na rozpálenou pánev nebo gril a zprudka ho krátce opečeme z obou stran. Maso má velmi výraznou chuť. Doporučujeme servírovat s brambory nebo Vaší oblíbenou zeleninou.
Trvanlivost
Složení
Tuňák žlutoploutvý |
Alergeny
Ryby |