Tuňák žlutoploutvý steak AAA kvalita

cca 310 g
Prémiová kvalita

cca

 434,00 Kč 1 399,90 Kč/kg
Cena pro Premium: 356,46 Kč
Kategorie:
Země původu: Srí Lanka, Omán, Maledivy,

Prémiový Tuňák žlutoploutvý z Indického oceánu.

Tuňák patří k nejbohatším zdrojům bílkovin. Ryba je chuťově výborná, smysly okouzluje oříškovým nádechem.

Označení AAA je nejvyšší možná dosažená kvalita tuňáka. Barva takovéto kvality tuňáka odpovídá barvě vodního molounu.
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi, marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák.

Pár zajímavostí

Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dostatek kyslíku, který získává z vody. Tuňáci jsou nomádi, kteří celý život cestují. Jsou velmi žádanou, ale ohroženou komoditou, proto májí tuňáci od našich dodavatelů certifikát FOS (Friend of sea), díky kterému jsou nastavené roční kvóty lovu a je lovený na háčky/šňůry, tím nejšetrnějším způsobem. 

Sushi, Dzukemaguro, Jezte, Japonské Jídlo, Tuňák, Dieta

Použití

Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi. Marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák. Jemné maso tuňáka si rozumí s olivovým olejem, citronovou šťávou, barevným pepřem a čerstvými bylinkami. Lehce se však vysuší, proto je ideální míra propečení medium. Vyzkoušejte následující recept:

Filet potřeme olivovým olejem a okořeníme ho solí a pepřem. Filet vložíme na rozpálenou pánev nebo gril a zprudka ho krátce opečeme z obou stran. Maso má velmi výraznou chuť. Doporučujeme servírovat s brambory nebo Vaší oblíbenou zeleninou.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.