
Mečoun steak
cca 270 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Mečoun obecný je opravdu skutečnou delikatesou, kterou by měl každý alespoň jednou ochutnat. Baleno v ochranné atmosféře.
Maso svojí strukturou připomíná tuňáka či telecí - má pevnou svalovou strukturu, ale zároveň je křehké. Chuť je lehce rybí, ale zároveň "masová", proto doporučujeme mečouna vyzkoušet i lidem, kteří ryby příliš nemají rádi.
Tento mečoun byl uloven v Indickém oceánu.
Specifikace
- latinský název: Xiphias gladius
- čerstvá/defrost: čerstvá ryba
- původ: FAO 57
- metoda lovu/chovu: lov - háčky a šňůry
- obsah balení: 1 steak fileta s kůží
- kalibrovaná položka: ne
- váha: 180–220 g
- způsob balení:Skin pack (vakuové balení)
- certifikace: ne
Použití
Tip! Doporučujeme vyzkoušet následující jednoduchý recept, který mečouna lehce dochutí.
Maso omyjeme, osušíme a potřeme směsí z olivového oleje, citronové šťávy, soli a čerstvého mletého pepře. Maso necháme 30 minut odpočívat a mezi tím si rozpálíme gril. Následně steak z každé strany 2 minutky restujeme. Maso musí zůstat uvnitř syrové, tak jako je to u tuňáka, jinak bude steak suchý. Na závěr můžeme na mečouna přidat kousek másla pro ještě větší zjemnění chutí. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!
Skladování
Skladování: skladujte při teplotě 0–4 °C.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladování: skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o
Za Avií 914/2
196 00 Praha - Čakovice
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Mečoun |
Alergeny
Ryby |