Filip Töpfer
Kachní foie gras chlazená
cca 0,75 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Foie gras, játra z vykrmených kachen a kačerů plemene Mulard.
Foie gras jsou ztučnělá játra, jejichž původ sahá až do antické historie. Název této gastronomické lahůdky je z francouzštiny a doslova znamená „husí játra“. Vyznačují se hladkým povrchem a krásně béžovou barvou s lehkými tóny slonoviny. Takováto játra se dají připravovat na "minutku" nebo z nich lze dělat různé druhy terin či paštik.
Použití
Kachní játra jsou výjimečnou delikatesou a dají se připravit jak ve studených, tak v teplých variacích. Dají se péct, smažit, připravovat ve vodní lázni nebo se z nich lze připravit paštiky.
Tip! Připravte si výbornou paštiku z kachního foie gras:
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nadrobno nakrájíme a poté zpěníme na másle. Přidáme rozmarýn a játra orestujeme. Poté do hrnce se smetanou vložíme plátky želatiny a necháme 10 minut stát. Vše promícháme a orestovaná játra s cibulí rozmixujeme, přičemž po částech přiléváme smetanu s želatinou a máslo. Osolíme, opepříme, nalijeme do formy a zalijeme zbytkem másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2–3 dny uležet.
O výrobci
Husí játra od Filipa Töpfera je česká společnost, jejíž příběh se píše již několik desítek let. Podnik vychází z poctivých a řemeslných tradic, které používaly naše babičky. Zaměřuje se na výrobu masných lahůdek z tučných husích nebo kachních jater foie gras, anebo prodej jejich masa. Všechna drůbež je dovážená z maďarských farem.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Filip Töpfer
Budečská 851/28
120 00, Praha 2
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Kachní foie gras chlazená |