




Naše maso
Naše maso Naše párky
cca 360 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Naše párky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Receptura na Naše párky vznikla v roce 2012, kdy v Našem mase německý recept z roku 1804 spojili se starým českým. Podle řezníků by měl mít šťavnatý párek jemnou chuť a 30% tučnost. Proto ho tvoří rovným dílem hovězí maso a libové i tučné vepřové a ochucuje jemné koření, jako je muškátový květ a ořech. Horké párky s hořčicí, křenem a výborným pečivem patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i ve značné části Evropy.
Balení obsahuje 5 nožiček párků (cca 350 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Párky, uzenky
Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.
Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky.
Použití
Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.V Našem mase je podávají horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky. A jak je ohřívají? Hodí je do horké (80 °C) vody a počkají, až vyplavou a napruží se. To je za ně správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
vepřové maso 59 %, hovězí maso 35 %, dusitanová solicí směs (99,5% jedlá sůl s jodem, 0,5% dusitan sodný), čerstvý česnek, černý pepř, muškátový ořech a květ, sladká paprika, cukr, voda, přírodní obal skopové střívko. Vyrobeno z masa přeštických černostrakatých prasat a českého strakatého skotu.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1338 kJ/316 kCal |
Tuky | 28 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14.3 g |
Sacharidy | 0.1 g |
z toho cukry | 0.1 g |
Bílkoviny | 16 g |
Sůl | 1.8 g |
Vláknina | 0 g |