Statek
Statek Pesto z bazalky
100 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
Charakterizuje ho velmi aromatická, peprně nasládlá vůně.
Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Použití
Jako pomazánka nebo ingredience do složitějších jídel. Tradičně se používá na ochucení těstovin. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek.
O výrobci
Od počátku fungování manufaktury usiluje firma o spojení tří základních principů: co nejšetrnějšího – ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobků a jejich následného přímého prodeje. Krom maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství/poměrech surovin se snaží dát chuti co největší zážitkovou hodnotu.
Manufaktura vznikla v roce 2010 v Hradci Králové, kde její zakladatelé Petra a David Kilingrovi žijí, proto – Hradecké delikatesy. Veškeré úsilí zaměřují na kvalitu a chuťovou vyváženost svých výrobků. Vše vyrábí ručně a především srdcem.
Statek - obchodní značka firmy Hradecké delikatesy s.r.o.
Skladování
Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní.
Upozornění
Může obsahovat zbytky skořápek!
Výrobce
Hrachoviště 8
534 01 Býšť
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Bazalka | 29 % |
Extra panenský olivový olej | |
Slunečnicový olej | |
Mandle | 12 % |
Pinie | 6 % |
Umeocet | |
Citronová šťáva | 100 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 2103 kJ/503 kCal |
Tuky | 54 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6.7 g |
Sacharidy | 2.6 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 4.3 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 2.3 g |
Alergeny
Skořápkové plody |