Ryzec smrkový / borový – čerstvý, vanička
cca 220 gcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sotva vykoukly z podhoubí, už je sbírají do košíku. Čerstvé houby z lesa rovnou k vám domů! Dáváme si záležet, abychom vám už za šest hodin dodali ty nejčerstvější kousky od místních houbařů, které ještě ráno spokojeně odpočívaly v mechu na jehličí. Tyto houby se vyznačují krásnou vůní, čerstvostí a hlavně skvělou chutí.
Upozorňujeme, že houby je potřeba důkladně očistit, zejména na spodní části houby mohou být zbytky hlíny a jehličí.
Děkujeme za pochopení.
Ryzec je masitá houba, která se tvarem podobá holubinkám. Nejnápadnější rozdíl mezi ryzci a holubinkami je ten, že ryzce po poranění roní mléko. Toto mléko je bezbarvé nebo mívá bílou, červenou nebo žlutou barvu.
Požadavky na jakost
(1) Čerstvé houby volně rostoucí a čerstvé houby pěstované, s výjimkou pěstovaných žampionů, musí být pevné konzistence, dobře na sucho očištěné od velkých nečistot, bez cizích příměsí a nečistot. Houby nesmějí být přestárlé, plesnivé, zapařené a nadměrně vlhké. Mohou být rozděleny nejvýše jedním řezem, klobouk však musí být spojen s třeněm. Loupání klobouků hub není dovoleno s výjimkou klouzků.
(2) U hub uvedených v odstavci 1 se dovoluje perforace do 10 % povrchu plochy řezu, nejvýše však tři otvory, a menší poškození plodnic úlomky nebo požerky na dvou místech. Poškozených hub může být nejvýše 5 %, přičemž poškozenými houbami se rozumí houby, kterým chybí více než čtvrtina klobouku nebo v nichž se vyskytují škůdci.
Použití
Využití těchto ryzců v kuchyni je široké. Hodí se do polévek jako je bramboračka, jihočeská kulajda nebo pod dušené maso, do rizota či do houbové omáčky. Vhodné jsou i k nakládání do octu, k sušení či mražení.
Tip! Připravte si s námi houbovou omáčku.
Budeme potřebovat 75 g másla, 250 g lesních hub, 1 cibuli, 1 lžíci hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín a 250 ml smetany ke šlehání.
Nakrájené houby osmahneme na másle s nakrájenou cibulí. Zaprašíme moukou a ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Zalijeme smetanou a prošleháme metličkou, aby se nedělaly hrudky. Vložíme houby a vaříme je doměkka. Podáveme s houskovým knedlíkem.
Přejeme dobrou chuť.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Ryzce můžete například využít v receptu na bramboračka a hovězí roštěnky na houbách.
O výrobci
Česká firma Forest Produce již 15. rokem dodává širokému spektru maloobchodních, velkoobchodních i individuálních partnerů lesní houby vlastní produkce (čerstvé, mražené, sušené a sterilované) spolu s dalším potravinářským sortimentem za velmi příznivé ceny a to v České republice i v zahraničí.
Díky vlastní síti trvalých výkupních míst vzájemně vzdálených stovky kilometrů jsou schopni celoročně dodávat lesní houby (a další zboží) nejenom ve zpracované formě (mražené, sušené, sterilované) ale od dubna do prosince se zaměřují především na široký sortiment čerstvých lesních hub.
Skladování
Skladujte při teplotě do 10 °C.
Výrobce
Stanislav Bečvář
A. Trägera 14,
370 10 České Budějovice
Česká republika