Durian (pravý Monthong), volný

cca 2 kg
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Indonésie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Durian, tropické ovoce oblíbené zejména v jihovýchodní Asii.

Toto vynikající ovoce předchází jeho velice aromatická až smradlavá vůně, nicméně jeho chuť je lahodná a jemná. V jihovýchodní Asii se považuje za krále ovoce a chuťově bývá přirovnáván k vanilkovému krému s mandlemi. Jiným připomíná směs sýru, mandlí, česneku a karamelu a je i přes svou vůni pro svou chuť velice populární.

Použití

Durian se často konzumuje čerstvý jen tak nebo se používá do zmrzlin a mléčných koktejlů. Jeho semínka jsou jedlá, ale před konzumací je třeba je uvařit.

Tip! Připravte si s námi z durianu báječně jemnou zmrzlinu.

Dužinu durianu zbavenou semínek rozmixujte na pastu a poté ji proceďte přes sítko. V míse smíchejte žloutky s vanilkovou esencí a cukrem. Přiveďte mléko a smetanu skoro k varu a poté zeslabte na mírnější plamen. Přilejte do hrnce žloutkovou směs a míchejte, dokud obsah nezhoustne. Poté odstraňte z ohně a nechte zchladnout. Dejte krém na chvíli do mrazáku. Jak začne směs tvrdnout, vytáhněte ji a postupně do ní vmíchejte durianovou pastu. Dále můžete pokračovat v mražení, občas směs promíchejte.

Konzumace durianu se nedoporučuje těhotným ženám ani osobám, které mají zvýšený krevní tlak či žaludeční potíže. Durian se také nesmí míchat s alkoholem. Zápach, který dužina vydává je opravdu velice silný.

Skladování

Skladujte v chladničce.