
Venison
Venison Fallow deer leg slices
ca. 0.59 kg3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes

The quality rests on its shoulders
Plátky kýty z kvalitního dančího masa značky Venison.
Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.
Zvěřina od Venison je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování.
- ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Surovina pochází výhradně z výkupu a dražby zvěřiny České republiky, ulovené ve volné přírodě českých lesů a hájů. Produkt může obsahovat stopy střeliva.
Použití
Když se řekne zvěřina, většina z nás si vybaví recept „se zelím“ nebo „svíčkovou“, ale není to vždy nutností. Co třeba zkusit dančí plátky s těstovinami? Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190 °C a vložte plátky na cca 5 minut do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
O výrobci
Za značkou VENISON CZ stojí vášeň pro přírodu a poctivé řemeslo. Její zakladatel se zpracováním zvěřiny zabývá již téměř dvacet let, a tuto zkušenost proměnil v moderní zpracovnu v Míškovicích. V těchto prostorách je zpracovávána zvěřina, která pochází výhradně z volné přírody, přičemž pro Rohlik.cz exkluzivně dodává prémiový sortiment chlazeného masa. Vysoká kvalita produkce je potvrzena prestižním oceněním Regionální potravina Zlínského kraje, jehož je společnost trojnásobným držitelem. Naším společným cílem je přinést tuto špičkovou zvěřinu z lesa přímo na stůl českým zákazníkům.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.
Distributor
Venison CZ s.r.o.
Míškovice 228
76852 Míškovice
Česká republika
Durability
Dančí kýta
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 430 kJ/103 kCal |
| Fats | 2 g |
| including saturated fatty acids | 1 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 21 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 0 g |