Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sladké a šťavnaté jahody ve vaničce.
Použití
Jahody se konzumují především čerstvé, ale výborné jsou i tepelně upravené. Přidávají se jako náplň do ovocných knedlíků, koláčů, bublanin a dokonce i bábovek. Často se také zavařují do kompotů, využívají se pro výrobu moštů, marmelád a džemů. Vyhlášená je konzumace jahod se šlehačkou. Používají se i jako dekorační doplněk pro míchané nápoje a značné obliby v celosvětovém zastoupení má konzumace jahod spolu se sektem.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Jahody můžete například využít v receptu na jahodové knedlíky z tvarohového těsta, listový závin s rebarborou a jahodami nebo panna cottu s jahodami.
Skladování
Před uložením do chladničky je nezbytné plody prohlédnout a odstranit všechny plesnivé nebo poškozené, které by následně mohly kontaminovat i ostatní jahody. Nemyté plody lze uložit do původní dózy nebo rozložit na tácek pokrytý papírovou utěrkou a následně přikrýt např. fólií na potraviny.
Jahody lze uchovávat v čerstvém stavu v chladničce po dobu jednoho až dvou dnů.