MSC Mušle Sv. Jakuba Hřebenatky

250 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalita
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Kanada,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Výběr nejlepších hřebenatek ve 250 g balení.

Mušle sv. Jakuba neboli Hřebenatky v sobě ukrývají měkké chutné maso, které svým nádechem může připomínat chuť oříšků. Právě díky tomu jsou považovány za jednu z největších specialit v těch nejlepších restauracích po celém světě.

Mušle prošly hlubokým zamrazením a byly rozmrazeny za přísně kontrolovaných teplot a tento postup nelze zaměňovat s domácím rozmrazováním. Tyto procesy se používají i v tradičních rybářských zemích pro lepší dostupnost a zachování chuťových i vizuálních vlastností.

Jedním ze zvlášť populárních způsobů přípravy masa z této mušle je pečení na rožni s přidáním trochou olivového oleje. Hřebenatky jsou velmi citlivé, proto je důležité, aby jejich maso bylo připravováno tím způsobem, který zachovává jeho charakteristickou chuť. Mnozí připravují hřebenatky v samotné mušli, posypané sýrem a krátce zapečené v troubě, jen natolik, kolik je nutno, aby sýr roztál a vytvořil chutnou nádivku.

Produktová fotografie je pouze ilustrační.

Baleno v Nizozemsku.

Certifikace

Tyto produkty pocházejí z rybolovu, který byl nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov. www.msc.org

Použití

Mušle stačí krátce cca 2 minuty z každé strany opéct na másle a servírovat.

Hodí se také výborně do japonského sashimi.

Nebo si můžete připravit výborné marinované hřebenatky, podle snadného receptu.

Suroviny:

  • hřebenatky
  • olej
  • čerstvé bylinky
  • jarní cibulka
  • česnek
  • chilli
  • limeta
  • sůl a pepř

V misce s 25 ml oleje smícháme najemno nasekanou petrželku, jarní cibulku, česnek, sůl, pepř, chilli a poté pečlivě promícháme. Hřebenatky zakápneme limetovou šťávou, potřeme směsí a necháme odležet. Na rozpálenou pánev přidáme hřebenatky a za stálého míchání smažíme cca pět minut.

Skvěle chutnají s čerstvou bagetkou.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 2-7 °C.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 1 den.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hřebenatka70 %
Voda30 %
Sůl
Acidifikátor
E330 - Kyselina citronová
Regulátor kyselosti
E331 - Citronany sodné
E500 - Uhličitany sodné

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota202 kJ/48 kCal
Tuky0.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy1.7 g
z toho cukry0.8 g
Bílkoviny9 g
Sůl2.1 g
Vláknina2 g

Alergeny

Měkkýši
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.