Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Friday at 14:58.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Edible chestnuts PREMIUM,pack

ca. 250 g
Premium quality

ca.

 CZK 62.48 CZK 249.90 /kg

You can get your order as soon as Text loading

600+ customers buy regularly

Country: Italy,

Premium jedlé kaštany s jemnou, nasládlou chutí. Tyto jedlé kaštany z Itálie jsou oproti klasickým větší a mnohem chutnější.

Použití

Kaštany se jedí pouze tepelně upravené – můžeme je péct, vařit, dělat z nich pyré či nádivku.

Před tepelnou úpravou musíme kaštany oloupat. Nařízněte slupku do kříže, udělejte asi 2 cm dlouhé řezy kolmo na sebe a půl centimetru do hloubky pod slupku. Řežte na vypouklé straně kaštanu. Pro jednodušší loupaní je nechte předtím několik hodin ponořené ve vodě.

Připravte si s námi voňavé pečené kaštany.

Troubu rozehřejte na 200 °C a kaštany vyskládejte v jedné řadě na plech řezem nahoru. Za 10–15 minut začnou skořápky hnědnout a praskat. Tak poznáte, že jsou kaštany hotové. Nezapomeňte pečené kaštany podávat teplé a ve slupce (každý si je musí oloupat sám), protože brzy ztvrdnou, a nedají se pak jíst. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Skladujte v chladu a suchu.