Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chlazená pekingská kachna malého vzrůstu té nejvyšší kvality. Bez drobů.
Kachna je tradiční pochoutkou v asijské kuchyni, kde její jemná a šťavnatá chuť v kombinaci s výrazným aromatickým kořením nádherně vyniká. Její maso se vyznačuje nižší vrstvou tuku, a to jak na stehnech, tak na prsou. Kachna je speciálně vyselektována tak, aby vyšla na dvě porce.
Použití
Stehna výtečně chutnají konfitovaná – pomalu dušená ve vlastním tuku. Prsa lze připravit stejným způsobem, hodí se i k pečení, smažení nebo grilování. Drůbky jsou ideální k přípravě polévek, játra dávají základ paštikám nebo se podávají opečená.
Tip! Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečenou kachnu:
Kachnu omyjte zevnitř i zvenku pod tekoucí studenou vodou. Nechte ji okapat a pak ještě zvenku osušte papírovou utěrkou. Důkladně ze všech stran osolte asi 2/3 soli, zbytek tedy 1/3 nasypte do břišní dutiny. Kůži ze všech stran ještě posypte kmínem. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáčku, který ji velikostí těsně obemkne. Přikryjte dobře přiléhajícím víkem.
Pekáček s kachnou vložte do trouby a termostat nastavte na 120 °C. Pečte 5–6 hodin bez otvírání trouby. Pokud se vám po uplynutí této doby zdá kůže málo křupavá, odstraňte víko, zvyšte teplotu na 200 °C a ještě asi 10 minut kachnu zapékejte, dokud nedosáhne vašeho oblíbeného odstínu zlaté.
O výrobci
Hungerit je maďarská společnost, jejíž historie se začala psát roku 1922 ve městě Szentes. Podnik se specializuje na chov a zpracování drůbeže, ze kterých vyrábí pochoutky té nejvyšší kvality. Chov drůbeže podléhá přísným pravidlům na ochranu zvířat a životnímu prostředí. Mimo to se Hungerit zařazuje mezi společnosti s aktivní charitativní činností.
Skladování
Skladujte v chladničce při maximální teplotě do 4 °C.
Výrobce
HUNGERIT Zrt.
Attila út2
H-6600 szentes
Maďarsko
Trvanlivost
Složení
Pekingská kachna |