Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Redondo Iglesias

Redondo Iglesias Chorizo iberico Bellota

100 g
Premium quality
CZK 124.90 CZK 1,249.00 /kg

Delivery within 60 minutes

40+ customers buy regularly

Country: Spain,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Chorizo Serrano je tradiční španělský salám zrající 80 dní.

Při výrobě této prémiové uzeniny je zapotřebí kvalitní maso vepře Ibérico Bellota. Do směsi se přidá jemná směs papriky z Extremadury, česnek a bylinky. Poté se nechá chorizo zrát minimálně 80 dní na čerstvém vzduchu v Sierra de Candelario. Díky tomu získá salám na plné a výrazně chuti.

Prase iberské...

Iberská, černá prasata (také označovaná jako pata negra) je druh vepřů žijící původně ve Španělsku, který se od bílých prasat liší nekompaktní svalovou strukturou, která umožňuje pronikání tukových tkání hluboko do svaloviny a tím zvýrazňují její chuť.

Prase s označením Bellota je volně žijící prase krmící se v dubových hájích pouze žaludy. Před zpracováním prochází v dubovém háji obdobím "montanera", což je doba mezi zářím a březnem. Prase podstupující mantaneru musí do háje vstupovat ve váze mezi 92–115 kg, přičemž po montanere musí pouze na žaludech a bylinách přibrat alespoň 46 kg. 

Použití

Před konzumací nechte natemperovat v pokojové teplotě, zvýrazní se chuť a vůně a plátky půjdou lépe od sebe.

O výrobci

Redondo Iglesias je španělská rodinná společnost, jejíž historie se začala psát roku 1920. Rodinný podnik se zaměřuje na chov vepřů plemene Ibérico, kteří žijí v pohodlí v krásných dubových hájích. Z vepřového masa pak vyrábí ty nejlepší sušené šunky a salámy, které jsou ve Španělsku k dostání. Při výrobě kladou důraz na tradiční recepturu za pomoci moderních technologií, které jsou zároveň šetrné k přírodě. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–7 ºC. 

Výrobce

Redondo Iglesias S.A.U.
Avgda. Reial Monestir Santa María de Poblet, nº 68   
46930 Quart de poblet (Valencia) 
Španělsko

Durability

Average durability from the time of delivery: 55 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 18 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso
Sůl
Paprika
Dextrin
Vepřová bílkovina
Dextróza
Česnekový prášek
Antioxidant
E301 - Askorban sodný
Konzervační látky
E250 - Dusitan sodný
E252 - Dusičnan draselný

Nutritional values per 100 g

Energy value1617 kJ/390 kCal
Fats32.2 g
including saturated fatty acids13.5 g
Carbohydrates1 g
including sugars0.5 g
Protein24.3 g
Salt3.1 g
Fibre0 g