
Naše maso
Naše maso Vinná klobása
cca 0,56 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tradiční vánoční vinná klobása podle původní receptury.
Nejprve se vytvoří směs, která se musí umlít do hladka. Jde o kombinaci tučného a libového vepřového masa Přeštických vepřů a hovězího odleželého masa jalovic a volů z českých chovů, bílého vína odrůdy Chardonnay, plnotučného mléka a žemle. Touto chutěmi naplněnou směsí se následně vyplní skopová střívka.
Vinná klobása je tradiční součástí vánočního menu. Její stočený tvar má připomínat slunce, je tedy oslavou slunovratu. Ve většině českých domácností si drží čestné třetí místo na žebříčku štědrovečerních pokrmů. Po kapru a řízcích je vinná klobása stálicí, která k Vánocům a zimnímu období vůbec prostě patří.
Použití
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka, sepneme párátkem a z obou stran krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, utřený česnek, po 5 minutách vmícháme protlak a pivo. Dochutíme solí a pepřem, necháme trochu vysmahnout tekutinu do mírného zhoustnutí. Směs nalijeme ke klobásám, dáme péct trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Vepřové maso | 41 % |
| Hovězí maso | 24 % |
| Dusitanová solící směs | |
| Kuchyňská sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Houska | |
| Bílé víno | |
| Mléko plnotučné | |
| Voda | |
| Koření | |
| Černý pepř | |
| Muškátový květ a ořech | |
| Citronová kůra | |
| Hřebíček | |
| Přírodní obal | |
| Skopové střívko |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1146 kJ/271 kCal |
| Tuky | 25 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
| Sacharidy | 0.5 g |
| z toho cukry | 0.1 g |
| Bílkoviny | 11 g |
| Sůl | 1.3 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Mléko |
| Oxid siřičitý a siřičitany |