Přeskočit navigaci

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Naše maso

Naše maso Vinná klobása

cca 0,56 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 225,02 Kč 399,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

40+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tradiční vánoční vinná klobása podle původní receptury.

Nejprve se vytvoří směs, která se musí umlít do hladka. Jde o kombinaci tučného a libového vepřového masa Přeštických vepřů a hovězího odleželého masa jalovic a volů z českých chovů, bílého vína odrůdy Chardonnay, plnotučného mléka a žemle. Touto chutěmi naplněnou směsí se následně vyplní skopová střívka. 

Vinná klobása je tradiční součástí vánočního menu. Její stočený tvar má připomínat slunce, je tedy oslavou slunovratu. Ve většině českých domácností si drží čestné třetí místo na žebříčku štědrovečerních pokrmů. Po kapru a řízcích je vinná klobása stálicí, která k Vánocům a zimnímu období vůbec prostě patří. 

Použití

Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka, sepneme párátkem a z obou stran krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, utřený česnek, po 5 minutách vmícháme protlak a pivo. Dochutíme solí a pepřem, necháme trochu vysmahnout tekutinu do mírného zhoustnutí. Směs nalijeme ke klobásám, dáme péct trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 1–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 3 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso41 %
Hovězí maso24 %
Dusitanová solící směs
Kuchyňská sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Houska
Bílé víno
Mléko plnotučné
Voda
Koření
Černý pepř
Muškátový květ a ořech
Citronová kůra
Hřebíček
Přírodní obal
Skopové střívko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1146 kJ/271 kCal
Tuky25 g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0.1 g
Bílkoviny11 g
Sůl1.3 g
Vláknina0 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Mléko
Oxid siřičitý a siřičitany
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.