
cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák Věneček
100 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Věneček z odpalovaného těsta plněný jemným žloutkovo-vanilkovým krémem a politý fondánem. Tradiční zákusek, který lidem oslazoval život už v dobách Františka Myšáka – stejně jako dnes.
Určeno ke konzumaci v den doručení nákupu.
Vejce, máslo, vanilka
To je základ věnečků z cukrárny Myšák. Díky mléku v odpalovaném těstě jsou věnečky hezky vláčné – a se štědrou porcí žloutků, másla, mléka a vanilky z Madagaskaru v krému zase chutnají jako nebe.
Aristokratický původ
Mohlo by se zdát, že jsou věnečky obyčejným a všedním zákuskem. Přitom jejich historie sahá několik století dozadu – pravděpodobně až na francouzské královské dvory, kde tamní cukráři ohromovali panstvo profiterolkami z odpalovaného těsta. Plněné odpalované těsto s krémem se pak dostalo i k nám, dostalo tvar věnečku a perfektní zákusek byl na světě.
Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti...
Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry.
V čem je Myšák výjimečný?
Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Věneček si nejlépe vychutnáte samotný s kávou nebo čajem.
Spotřebujte do 24 hodin od zakoupení.
O výrobci
Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.
V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz
Složení
Vejce |
Plnotučné mléko |
Cukr |
Vanilkový lusk |
Mouka |
Kukuřičný škrob |
Máslo |
Slunečnicový olej |
Sůl |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1362 kJ/325 kCal |
Tuky | 15 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7.2 g |
Sacharidy | 43 g |
z toho cukry | 34 g |
Bílkoviny | 5.2 g |
Sůl | 0.36 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Vejce |
Mléko |