
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano Solodibruna 24 měsíců PDO
300 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Parmigiano Reggiano, italský sýr vyrobený z kravského mléka, zrající 24 měsíců, ručně balený.
Sýr je charakteristický svou zrnitě-drobivou texturou a tmavě žlutou barvou. Chuť nabízí rovnováhu mezi sladkým a slaným, ve kterém se mísí tóny čerstvého i sušeného ovoce.
Více o území Emilia...
Oblastí Emilia, která patří do provincie Parma sousedící s Reggio Emilia, protéká údolím řeka Enza. V horách nad Parmou je chován dobytek, který má neustále k dispozici volné prostranství, potravu a vodu. Jedná se tak o území s biologickou rozmanitostí.
Použití
Sýr Parmigiano lze využít při přípravě nejrůznějších italských pokrmů nebo se hodí jako ozdobný posyp na již připravené pokrmy jako jsou italské těstoviny nebo rizoto.
O výrobci
Montanari & Gruzza je italská, rodinná firma, kterou založili roku 1950 dva farmáři – Arturo Montanari a Arnaldo Gruzza v oblasti Emilia. Portfolio firmy nabízí nejen italské sýry, ale i másla a krémy, které vychází z rodinných receptur. Filozofií firmy je péče, ochrana a rozvoj území, které představují bohatství rodinné farmy. Místní krajina je chráněna díky využívání moderních technologií, jejichž pohon využívá obnovitelných zdrojů energie.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Montanari & Gruzza S.p.A.
Via Newton, 38
Giada 42125
Itálie
Trvanlivost
Složení
Mléko |
Sůl |
Syřidlo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1671 kJ/402 kCal |
Tuky | 30 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 32 g |
Sůl | 1.6 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |