Paralen

PARALEN GRIP HORKÝ NÁPOJ POMERANČ A ZÁZVOR 500MG/10MG Prášek pro perorální roztok v sáčku 12

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
249,90 Kč 249,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Přípravek PARALEN GRIP horký nápoj pomeranč a zázvor obsahuje kombinaci dvou léčivých látek - paracetamolu a fenylefrinu. Zatímco paracetamol působí proti bolesti a horečce, fenylefrin uvolňuje dýchací cesty. Přípravek PARALEN GRIP horký nápoj pomeranč a zázvor je určen k odstranění příznaků chřipky a nachlazení, včetně horečky, bolesti hlavy, bolesti v krku a bolesti svalů a kloubů. Navíc pomáhá při rýmě, uvolňuje ucpaný nos a vedlejší nosní dutiny, a tím usnadňuje dýchání. Přípravek užívejte pouze tehdy, když příznaky chřipky nebo nachlazení doprovází ucpaný nos nebo zánět vedlejších nosních dutin. Netrpíte-li ucpaným nosem ani zánětem vedlejších nosních dutin, měli byste užívat jednosložkový přípravek obsahující pouze paracetamol. Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let s tělesnou hmotností větší než 33 kg. Balení obsahuje 12 sáčků.

Léčivými látkami jsou paracetamolum 500 mg a phenylephrini hydrochloridum 10 mg v jednom sáčku. Dalšími složkami jsou: povidon 25, kyselina vinná, dihydrát natrium-citrátu, kyselina citronová, kyselina askorbová obalená ethylcelulosou, draselná sůl acesulfamu, pomerančové aroma v prášku, zázvorové aroma v prášku, barvicí směs MicroCap P-21-WSS-P-125 červená, sacharóza.

Dávkování: Dospělí, včetně starších osob a dospívající od 12 let s tělesnou hmotností větší než 33 kg: obsah jednoho sáčku rozpuštěný v šálku horké (nikoli vařící) vody se užívá maximálně 4x denně. Podle chuti můžete přisladit medem nebo cukrem. Jednotlivé dávky se podávají vždy nejdříve po 4 hodinách. Neužívejte více než 4 sáčky za 24 hodin.

Kontraindikace: Přípravek není určen pro děti mladší 12 let. Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Použití přípravku PARALEN GRIP horký nápoj pomeranč a zázvor během těhotenství a kojení se nedoporučuje. Neužívejte přípravek PARALEN GRIP horký nápoj pomeranč a zázvor, jestliže jste alergický(á) na paracetamol, fenylefrin-hydrochlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. Pozorně čtěte příbalovou informaci.

Výrobce: Sanofi aventis

EAN: 8595116527920

SUKL kód: 254472

Farmakoterapeutická skupina: Paracetamol, kombinace kromě psycholeptik

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek