
Fantastico
Fantastico Bratislavský rohlíček ořechový, 2 ks
100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výtečné bratislavské rohlíčky s ořechovou náplní. Ve Fantastico pečou bratislavské rohlíčky tradičně, poctivě, s láskou a radostí.
Jak vznikl Bratislavský rohlíček?
Příběh "Bratislavských Rožkov" začal koncem 16. století, kdy se objevily záznamy z tehdejšího Pressburgu, o prodeji pečiva, plněného mákem nebo ořechy. První zmínka o bratislavském rohlíčku pochází z roku 1876, kdy městské noviny přinesly článek o vynikajících rohlíčcích. Avšak už v roce 1836 je podle cechu prodávalo Pekařství U Scheuermanna v Bratislavě. Z tohoto období pochází dodnes zachovaná receptura na jejich přípravu. Makový či ořechový rohlíček je pro Bratislavu typickou pochoutkou, tak jako je Sacherův dort pro Vídeň anebo Šomló halušky pro Budapešť.
Balení obsahuje 2 kusy.
Použití
Rohlíček si vychutnejte k snídani, svačině, či jako sladkou tečku ke kávě.
O výrobci
Fantastico je řemeslná pekárna se sídlem v Bratislavě. Jejich prioritou je kvalita, tradice a dokonalý zákaznický servis. Výrobky pečou podle originálních receptur, řemeslným způsobem a z nejkvalitnějších surovin. Jejich výrobky jsou atraktivní pro zákazníky, kteří hledají potěšení z výjimečné kombinace poctivé kvality, respektu k tradicím a vysoké profesionality.
Skladování
Uchovávejte při pokojové teplotě.
Výrobce
FantastiCo s.r.o
Vajanského nábrežie 5
811 02 Bratislava
Slovensko
Trvanlivost
Složení
Pšeničná mouka | |
Vlašské ořechy min. | 15 % |
Mléko | |
Cukr | |
Máslo | |
Vejce | |
Droždí | |
Vanilkový cukr | |
Strouhanka | |
Citronová kůra | |
Mletá skořice | |
Sůl |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1562 kJ/373 kCal |
Tuky | 17.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6.2 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 22 g |
Bílkoviny | 7.9 g |
Sůl | 0.37 g |
Vláknina | 5.9 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Vejce |
Mléko |
Skořápkové plody |