Naše maso

Naše Maso Vepřová pečeně z přeštíka (medailonky)

cca 420 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ

NovinkaPrémiová kvalitaOd českého farmářeZachraň mě za 235,60 Kč

cca

 278,00 Kč 659,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová pečeně (medailonky) prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Vepřová pečeně (pork loin) je větší podlouhlý kus masa, který má zvíře v oblasti bederní páteře – je to v podstatě vepřová kotleta bez kosti. Její název se vžil historicky, protože kdysi se tyhle části většinou pekly v celku a krájely na plátky. Pokud máte rádi libové maso, budete nadšení. Jestli se vám někdy stalo, že jste si dali pečeni a pak byli zklamaní, jak je suchá, v případě přeštíka budete příjemně překvapeni. Pečeni z přeštíka necháváme vyzrát na kosti týden nasucho, pak ji vykostíme a krájíme na medailonky.

Balení obsahuje 3–4 medailonky (celkem cca 420 g). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Pečeně z přeštíka se dá připravit několika způsoby. Je z ní skvělá minutka, řízek i přírodní plátky, nejvíc jí však svědčí minutková úprava na pánvi nebo grilu. Vždy ji předtím nechte aspoň hodinu při pokojové teplotě. Sádlo nařízněte do mřížky a maso osolte bezprostředně před úpravou. Na rozpálené pánvi pečeni nejprve postavte na naříznuté sádlo, nechte ho vypéct a pak na něm maso opékejte 2 minuty z každé strany, hezky dozlatova. Potom pečeni přesuňte do trouby a při 100 °C ji nechte na roštu 8–10 minut dopéct. Před podáváním nechte maso ještě chvíli odpočinout na teplém talíři.

Podobně tuto partii připravíte i na grilu, jen je lepší ji opékat na grilovací desce, aby se pečeně opekla ve vlastním sádle a to neshořelo. Odpočinout ji pak nechte na roštu v části grilu s nižší teplotou.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová pečeně bez kosti