Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Naše maso

Naše Maso Vepřová plec steaky z přeštíka

cca 390 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 229,42 Kč 586,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová plec na steaky prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Vepřová plec je soubor svalů z přední nohy. Maso je více protučnělé a prorostlé kolagenem a vyniká svou šťavnatostí a výraznou chutí. V Našem mase ji dělí na plecko (část od lopatky) a ramínko (mezi pleckem a kolenem). Z nich se dají vykrojit pěkné soudržné kusy – kulatá a velká plec. Očistí je od povrchových blan, sádlo na povrchu samozřejmě nechají a maso nakrájí na steaky (pork shoulder steak). 

Balení obsahuje 3–4 steaky (celkem cca 350 g). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Podobně jako maso z krkovice je i to z plece šťavnaté a výrazné. Jsou z ní skvělé přírodní plátky na houbách nebo mrkvi, řízek, ale i steak. Ten ovšem vyžaduje pečlivou přípravu, jelikož plec nemá ráda velké vypečení.

Tip! Vyzkoušejte recept z Našeho masa:
Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Sádlo navrchu nařízněte do mřížky a osolte bezprostředně před úpravou. Na rozpálené pánvi maso nejprve postavte na naříznuté sádlo, nechte ho vypéct a pak na něm maso opékejte 2 minuty z každé strany, hezky dozlatova. Potom ho přesuňte do trouby a při 100 °C nechte na roštu 8–10 minut dojít. Před podáváním nechte maso ještě chvíli odpočinout na teplém talíři.

Podobně tuto partii připravíte i na grilu, jen je lepší ji opékat na grilovací desce, aby se plec opekla ve vlastním sádle a to neshořelo. Odpočinout ji pak nechte na roštu v části grilu s nižší teplotou.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová plec bez kosti