

Naše maso
Naše Maso Vepřová plec steaky z přeštíka
cca 390 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vepřová plec na steaky prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Vepřová plec je soubor svalů z přední nohy. Maso je více protučnělé a prorostlé kolagenem a vyniká svou šťavnatostí a výraznou chutí. V Našem mase ji dělí na plecko (část od lopatky) a ramínko (mezi pleckem a kolenem). Z nich se dají vykrojit pěkné soudržné kusy – kulatá a velká plec. Očistí je od povrchových blan, sádlo na povrchu samozřejmě nechají a maso nakrájí na steaky (pork shoulder steak).
Balení obsahuje 3–4 steaky (celkem cca 350 g). Baleno ve vakuu.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Podobně jako maso z krkovice je i to z plece šťavnaté a výrazné. Jsou z ní skvělé přírodní plátky na houbách nebo mrkvi, řízek, ale i steak. Ten ovšem vyžaduje pečlivou přípravu, jelikož plec nemá ráda velké vypečení.
Tip! Vyzkoušejte recept z Našeho masa:
Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Sádlo navrchu nařízněte do mřížky a osolte bezprostředně před úpravou. Na rozpálené pánvi maso nejprve postavte na naříznuté sádlo, nechte ho vypéct a pak na něm maso opékejte 2 minuty z každé strany, hezky dozlatova. Potom ho přesuňte do trouby a při 100 °C nechte na roštu 8–10 minut dojít. Před podáváním nechte maso ještě chvíli odpočinout na teplém talíři.
Podobně tuto partii připravíte i na grilu, jen je lepší ji opékat na grilovací desce, aby se plec opekla ve vlastním sádle a to neshořelo. Odpočinout ji pak nechte na roštu v části grilu s nižší teplotou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová plec bez kosti |