
Naše maso
Naše Maso Hamburger z přeštíka obalený slaninou, 2 ks
cca 420 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vepřové maso na hamburger prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Hamburger z přeštíka je jednou z variant masa na hamburger. Vyrábí se z kombinace kýty, plece a boku a je obalená sušenou a zauzenou slaninou z pečeně a boku.
Verze English bacon (anglické slaniny) je připravená z vykostěné vepřové kotlety. Je 3 týdny naložená v mořské soli s pikantním kořením a zauzená studeným kouřem. Poté ji ještě v Našem mase měsíc suší.
Balení obsahuje 2 masa na hamburger obalená sušenou a zauzenou slaninou po cca 210 g (celkem cca 420 g). Baleno v ochranné atmosféře.
O hamburgeru
Hamburger je dnes už ikonické jídlo. Přes německé námořníky, kteří si k svačině dávali mletý karbanátek v chlebu, se dostal do Ameriky, kde z něj udělali mletou placku opečeného masa v housce. Nelze pominout ani přínos McDonald’s – sice nebyl prvním fastfoodem s hamburgery, ale svým systémem se zasloužil o to, že se tento pokrm stal známým a oblíbeným po celém světě.
Použití
Hamburger z přeštíka obalený slaninou zprudka grilujte nebo opečte na pánvi z každé strany zhruba 2 minuty. Nepřidávejte žádný olej, protože burger a slanina pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte na pánvi 5–10 minut. Rozkrojte bulku od Merhautů a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. Na spodní polovinu housky položte opečené maso, vrchní potřete hořčicí z Lokálu (také k dostání na Rohlíku) a položte na ni plátky kyselé okurky a pár půlkoleček červené cibule. Přiklopte. Kompletní hamburger zabalte do pečicího papíru nebo zlehka přikryjte alobalem a nechte 3 minuty odpočinout.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | 88 % |
Jedlá sůl | |
Černý pepř | |
Sušený zauzený vepřový bok | |
Vepřová pečeně a bok bez kosti | |
Dusitanová jedlá sůl | |
E250 - Dusitan sodný | |
Černý pepř | |
Hnědý cukr | |
Jalovec | |
Chilli | |
Česnekový prášek | |
Tymián |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 999 kJ/237 kCal |
Tuky | 18.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7.3 g |
Sacharidy | 0.05 g |
z toho cukry | 0.05 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 1.6 g |
Vláknina | 0 g |