
Naše maso
Naše Maso Sušený čestr a přeštík (krájený), 3 druhy
100 gKaždý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Mix sušených mas prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete.
Ochutnejte 3 druhy výběrových sušených mas v jednom balení. Sušenou pečeni, krkovici a hovězí kulatou plec vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými postupy. Všechny partie nejprve potřou směsí soli a koření. Po 3 týdnech maso opláchnou suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Partie zavěsí na háček, a až přirozeně oschnou, vloží je do hovězího deníku (slepého střeva). Tento přírodní obal, který má silnou stěnu, zamezí takzvanému zakroužkování (příliš rychlému zaschnutí povrchu a vytvoření neprostupné vrstvy – maso by se pak špatně sušilo). Pevně ovážou provázkem, aby deník k povrchu masa dokonale přilnul. Zavěšenou pečeni a krkovici pozvolna suší 3–4 měsíce, kulatou plec 2–3 měsíce. Poté provázek a vysušený deník sundají, a sušená masa jsou na světě. Pak už je pro vás jen nakrájí na tenké plátky, abyste si je mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.
Balení obsahuje 100 g krájených sušených mas. Baleno ve vakuu.
Použití
Sušená masa si nejlépe vychutnáte natemperovaná na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak jejich delikátní chuť a vůně čestru a přeštíka. Jsou výborným společníkem k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najdou i při vaření.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová pečeně bez kosti | |
Vepřová krkovice bez kosti | |
Mořská sůl | |
Koření | |
Bílé víno | |
E221 - Siřičitan sodný | |
Hovězí kulatá plec | |
Dusitanová solící směs | |
Kuchyňská sůl | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Cukr | |
Červené víno | |
E221 - Siřičitan sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1498 kJ/358 kCal |
Tuky | 29 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9.5 g |
Sacharidy | 1 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 4 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |