Pekárna Kabát

Pekárna Kabát Chléb třicátník

0,9 kg
77,90 Kč 86,56 Kč/kg
Objednávejte s dodáním od po 2:30.

1000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Chléb z žitné a pšeničné mouky, doplněný o kmín. Fermentovaný chléb, kdy je těsto 30 hodin odležené a je použit třístupňový kvas. Chléb třicátník je vyrobený ručně ze slaného těsta podle tradičních receptur.

Co je podstatou třístupňového kvasu?

  • První stupeň kvasu má v podstatě stejný účel, jako základ (přednostní množení kvasinek). Doba zrání bývá 5 hodin. Zralý kvas I. stupně se vyznačuje značným nárůstem objemu, hrubší pórovitou strukturou a typickou chutí a vůní
  • Druhý stupeň kvasu má nastavené parametry tak, aby se přednostně množily mléčné bakterie. Proto je kvas tužší konzistence a vyšší teploty. Doba zrání II. stupně je 4 hodiny (mléčné bakterie mají kratší generační dobu). 
  • Třetí stupeň kvasu má již virulentní mikroflóru a parametry se upravují tak, aby se kvasinky a mléčné bakterie rovnoměrně rozmnožovaly a prokvášely substrát. Doba zrání je cca 3 hodiny. 

Zralý kvas je zpracováván tak, že 2/3 se odeberou k výrobě chlebového těsta. Zbylá 1/3 se použije k výrobě opakovaného kvasu.

Použití

Určeno k přímé konzumaci. Čerstvý chléb je ideální ke snídani či svačině. 

O výrobci

Česká pekárna, jejíž historie sahá až do roku 1992 a vede jí dnes již druhá generace rodiny Kabátů, to je Pekárna Kabát. Firma se specializuje na ruční výrobu pečiva podle tradičních receptur. Zakládá si poctivém pekařském řemeslu, které kdysi dělali naši dědové a pradědové.

Produkty jsou vyráběny z prvotřídních surovin, které jsou převážně českého původ. To vše bez chemických přísad a potravinářských náhražek. Kromě tradičního sladkého a slaného pečiva, se společnost zaměřuje také na výrobu obložených baget, housek a chlebíčků. V neposlední řadě najdete na jejich pultech také klasické cukrářské výrobky.

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě do 25 °C. Spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Pekárna Kabát, s.r.o.
Nad zavážkou 1184/5
143 00 Praha 4
Česká republika

Složení

Pšeničná mouka semolina
Žitná mouka
Sůl
Kmín
Pekařský přípravek
Sušený ječný fermentovaný produkt
Ječná mouka
Ječný sladový extrakt
Startovací kultura
Rostlinný olej
E300 - Kyselina L-askorbová
Enzymy

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1040 kJ/248.57 kCal
Tuky0.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g
Sacharidy50.5 g
z toho cukry1.7 g
Bílkoviny8.4 g
Sůl1.39 g
Vláknina4.18 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.