
Pekárna Kabát
Pekárna Kabát Chléb třicátník
0,9 kgDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chléb z žitné a pšeničné mouky, doplněný o kmín. Fermentovaný chléb, kdy je těsto 30 hodin odležené a je použit třístupňový kvas. Chléb třicátník je vyrobený ručně ze slaného těsta podle tradičních receptur.
Co je podstatou třístupňového kvasu?
- První stupeň kvasu má v podstatě stejný účel, jako základ (přednostní množení kvasinek). Doba zrání bývá 5 hodin. Zralý kvas I. stupně se vyznačuje značným nárůstem objemu, hrubší pórovitou strukturou a typickou chutí a vůní.
- Druhý stupeň kvasu má nastavené parametry tak, aby se přednostně množily mléčné bakterie. Proto je kvas tužší konzistence a vyšší teploty. Doba zrání II. stupně je 4 hodiny (mléčné bakterie mají kratší generační dobu).
- Třetí stupeň kvasu má již virulentní mikroflóru a parametry se upravují tak, aby se kvasinky a mléčné bakterie rovnoměrně rozmnožovaly a prokvášely substrát. Doba zrání je cca 3 hodiny.
Zralý kvas je zpracováván tak, že 2/3 se odeberou k výrobě chlebového těsta. Zbylá 1/3 se použije k výrobě opakovaného kvasu.
Použití
Určeno k přímé konzumaci. Čerstvý chléb je ideální ke snídani či svačině.
O výrobci
Česká pekárna, jejíž historie sahá až do roku 1992 a vede jí dnes již druhá generace rodiny Kabátů, to je Pekárna Kabát. Firma se specializuje na ruční výrobu pečiva podle tradičních receptur. Zakládá si poctivém pekařském řemeslu, které kdysi dělali naši dědové a pradědové.
Produkty jsou vyráběny z prvotřídních surovin, které jsou převážně českého původ. To vše bez chemických přísad a potravinářských náhražek. Kromě tradičního sladkého a slaného pečiva, se společnost zaměřuje také na výrobu obložených baget, housek a chlebíčků. V neposlední řadě najdete na jejich pultech také klasické cukrářské výrobky.
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě do 25 °C. Spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Pekárna Kabát, s.r.o.
Nad zavážkou 1184/5
143 00 Praha 4
Česká republika
Složení
Pšeničná mouka semolina |
Žitná mouka |
Sůl |
Kmín |
Pekařský přípravek |
Sušený ječný fermentovaný produkt |
Ječná mouka |
Ječný sladový extrakt |
Startovací kultura |
Rostlinný olej |
E300 - Kyselina L-askorbová |
Enzymy |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1040 kJ/248.57 kCal |
Tuky | 0.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 50.5 g |
z toho cukry | 1.7 g |
Bílkoviny | 8.4 g |
Sůl | 1.39 g |
Vláknina | 4.18 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |