




Spak
Spak Tatarská omáčka
500 mlDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tatarská omáčka s křupavými kousky cibule a okurek. Má krémovou konzistenci a výbornou chuť.

Použití
Hodí se jako příloha k mnoha smaženým pokrmům, grilovanému masu, burgerům, grilované zelenině nebo pečeným bramborám.
Tip! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kuřecí řízky v bylinkové strouhance:
- Doba přípravy: 40 minut
- Doba pečení: 30 minut

Na 4 porce budete potřebovat:
- 600 g kuřecích prsních řízků
- 150 g strouhanky
- 50 g mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 50 g nastrouhaného parmazánu
- Hrst bylinek
- Sůl, pepř
- 2 vejce
- 150 ml piva
- Olej na smažení
- Tatarskou omáčku Spak
Postup:
Maso nakrájejte na menší tenké plátky. Osolte a opepřete z obou stran. Do jedné misky dejte mouku, ve druhé rozšlehejte vejce s pivem, přidejte sůl a pepř. Ve třetí misce smíchejte strouhanku, mleté mandle, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky. Maso nejdříve obalte v mouce, pak ve vejcích s pivem, a nakonec v bylinkové strouhance. V pánvi rozehřejte olej. Řízečky smažte na oleji z obou stran dozlatova. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarkou.
O výrobci
Rodinný podnik s tradicí, sahající až do roku 1935, který se místo výroby univerzálních chutí snaží vždy zjišťovat, co chutná jeho zákazníkům. SPAK nabízí širokou paletu chutných výrobků v různých baleních, pro jednoho i pro velkou rodinu. Značka SPAK si našla svou cestu do malých obchodů, stejně jako do velkých hypermarketů.

Skladování
Skladujte při teplotě 2–25 °C. Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 2–8 °C a spotřebujte do 3 týdnů.
Výrobce
SPAK Foods s.r.o.
Nádražní 623
342 01 Sušice
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Řepkový olej | 40 % |
| Pitná voda | |
| Okurky | |
| Pasterované vaječné žloutky | 4.2 % |
| Cukr | |
| Cibule | |
| Jedlá sůl | |
| Modifikovaný škrob | |
| Kvasný ocet lihový | |
| Hořčičné semeno | |
| Petržel | 0.8 % |
| Koření | |
| Regulátory kyselosti | |
| E330 - Kyselina citronová | |
| E270 - Kyselina mléčná | |
| Zahušťovadla | |
| E415 - Xanthan | |
| E412 - Guma guar | |
| Konzervanty | |
| E210 - Kyselina Benzoová | |
| E200 - Kyselina sorbová | |
| Antioxidant | |
| E385 - Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný | |
| Zobrazit vše |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1677 kJ/407 kCal |
| Tuky | 41 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 3.6 g |
| Sacharidy | 7.4 g |
| z toho cukry | 5.7 g |
| Bílkoviny | 0.8 g |
| Sůl | 1.4 g |
| Vláknina | 0.2 g |
Alergeny
| Vejce |
| Hořčice |