
VINO CIBULKA
Vino Cibulka Chardonnay sekt Cikáda extra brut
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sekt Cikáda je kvašený v láhvi nejméně 9 měsíců. Základní víno je ze 100% odrůdy Chardonnay z jediné trati Turold v Mikulově. Víno jemně slámové barvy s velmi kvalitním dlouhotrvajícím perlením. Výrazný nástup chuti zelených a letních jablek s jemnou chlebovinkou. Kyselinka je osvěžující a povzbuzující, dochuť je střední s tóny hroznů.
Charakteristika vína
- Odrůda: Chardonnay
- Oblast: Morava
- Podoblast: Velkopavlovická
- Jakostní zatřídění: Pozdní sběr
- Výše zbytkového cukru: Extra brut
- Zbytkový cukr: 4,3 g/l
- Kyseliny: 6 g/l
- Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Sekt se hodí jako slavnostní přípitek, nebo ke všem koktejlovým pokrmům, především k rybám a plodům moře. Jako maso spíše kuřecí, nebo krůtí s máslovými omáčkami.
O vinařství
Rodinné vinařství VINO CIBULKA obhospodařuje 16 hektarů vinic. Jejich víno zraje v dřevěných i nerezových tancích a v barikových sudech.
VINO CIBULKA je první vinařství, které v ČR laboratorně testuje vína na histamin. Mají laboratorně prokázaný obsah menší než 25mg/kg, a laboratoří je tím pádem označovaný jako bez Histaminu. Histamin je alergen, který způsobuje různé reakce různých intenzit. Vína s nízkým obsahem Histaminu jsou dána vyšší hygienou a BIO přístupem. BIO přístup znamená, že ve víně nejsou obsaženy látky, co tam nepatří, jako je želatina, extrakt z ryb, pesticidy a herbicidy. Tyto látky samy o sobě můžou podněcovat alergické reakce. BIO navíc nepoužívá geneticky modifikované kvasinky, které při nedokonalém kvašení můžou vytvářet Histamin.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě 10–12 °C
Výrobce
VINO CIBULKA MIKULOV
Portz Insel s.r.o.
K Vápence 3
692 01 Mikulov na Moravě
Česká republika
Složení
Vinná réva |
E220 - Oxid siřičitý |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |